Voorjaar 2004

DIT WAS HET NIEUWS over de periode december 2003 tot en met juli 2004.
Niet alle links werken i.v.m. de update van site.

LAATSTE CLUBBLAD ONLINE

Helaas, helaas, houdt het EK-avontuur voor Nederland nu op. Het was de afgelopen weken zeer gezellig in de kantine. Hartelijk dank aan iederen die dit heeft mogelijk gemaakt.
Misschien dat we er met wat spannende Europese wedstrijden een vervolg aan geven, wie weet.
Wat je nu al kan weten, is de inhoud van het laatste clubblad. Klik hier om het te lezen. Heb je kopij? Stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De webredactie wenst iedereen een fijne vakantie, veel plezier en kom gezond weer terug. We begroeten je graag in augustus weer!


OOK NEDERLAND - PORTUGAL OP GROOT SCHERM IN KANTINE

Met slechts een wedstrijd (tegen Letland) gewonnen, Oranje toch in de halve finale. Dat belooft veel! Kom a.s. woensdag 30 juni ook naar de kantine en vergroot de vreugde en het voetbalplezier!

INDELING AMSTEL CUP BEKEND

Onder voorbehoud van wijzigingen, heeft de KNVB de poule-indeling en de data van de eerste wedstrijden voor de KNVB beker District Oost, bekend gemaakt.

Redichem 1 speelt op dinsdag 17 augustus om 18:30 uur voor de beker een uitwedstrijd tegen OVC. Een week later, op dinsdag 24 augustus volgt ook om 18:30 uur, dan de thuiswedstrijd tegen Otterlo. Op zaterdag 28 augustus volgt dan de thuiswedstrijd tegen Stroe. Tweemaal thuis, dat is niet verkeerd.

Redichem 2 speelt zaterdag 21 augustus (aanvang nog onbekend) tegen SDOO, op donderdag 26 augustus om 18:30 uur uit tegen Edesche Boys en op 28 augustus uit tegen Fortissimo, tijd nog onbekend.

NIEUWE FOTO's OP DE WEBSITE

Zowel van het onderling toernooi van 5 juni jl. als van de voortgang van de verbouwing, en we gaan echt hard nu, staan weer foto's op de website.
Met dank aan fotograaf Lex Maas.


ORANJE - ZWEDEN OP GROOT SCHERM IN KANTINE

Wat was het spannend de eerste drie wedstrijden, en wat was het bere-gezellig in de kantine. Steeds meer mensen hadden door hoe leuk het is om met je eigen voetbalclub naar de wedstrijden van het Nederlands ELftal te kijken. En ook was de techniek steeds beter in orde. De beamer doet het prima en de sfeer is optimaal. En dan is de keuken ook nog open. Wat wil je nog meer?
Kom a.s. zaterdag 26 juni ook naar de kantine en vergroot de vreugde en het voetbalplezier!


REDICHEM C1 en D1 PRESENT OP INTERNATIONAAL TOERNOOI

Met deelnemers uit Duitsland, Denemarken, Frankrijk, België, Italië en Nederland, kon er met recht gesproken worden van een internationaal toernooi, waaraan Redichem D1 en C1 deelnamen.
Vrijdagmiddag vertrokken zij naar Maastricht, 's avonds was er een welkom- en instructiebijeenkomst, zaterdag en zondag werd er gevoetbald, terwijl het ook 's avonds gezellig was, ondanks de grote vermoeidheid. Op maandag werd de terugtocht aanvaardt.
De D1 haalde bijna de laatste vier, maar net dat laatste beetje geluk ontbrak om in de laatste wedstrijd het winnende doelpunt te scoren. Maar een vijfde plaats is een uitstekende prestatie.
De C1 werd zonder eenmaal te scoren (!) toch achtste, van zestien deelnemers. Dat is, in een toernooi met zo'n sterke bezetting en tegenstanders die al zo groot zijn op hun veertiende, een hele knappe prestatie. Driemaal nul-nul en verder kleine verliespartijen.
Sneu verliep het weekend voor keeper Jasper Tijsen die al in de eerste wedstrijd na tien minuten moest opgeven met een zware polsblessure. Ongelukkig was ook de val die Jeffrey Harkema maakte in de laatste wedstrijd. Met een ambulance moest hij naar het ziekenhuis waar een ernstig gekneusde heup werd geconstateerd. Jongens, allebei beterschap gewenst!

CLUBBLAD UIT

Ook de laatste editie van het clubblad op deze site. Klik hier om het te lezen. Heb je kopij? Stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., het kan nog tot 25 juni 2004, dan sluit de inzendtermijn voor het laatste clubblad van dit seizoen. Dus wil je als speler of leider of hoe dan ook nog even wat kwijt over het afgelopen seizoen, of wil je juist vooruit kijken: grijp je kans en laat van je horen!


GESLAAGDE TOERNOOIEN C1 en D1

De C1 junioren speelden een toernooi in Westerveld en reikten net niet tot de finale. De D1 speelde een toernooi bij Gazellen Nieuwland in Dieren. Ook hier was het resultaat goed. Op doelsaldo werd de finale gemist. Beide teams verloren slechts één wedstrijd. En het was lekker voetbalweer. Nu wacht de teams komend weekend het meerdaagse grote toernooi in Maastricht. Jongens, veel plezier en voetballend succes gewenst.

REDICHEM 4 en 5 SPELEN EN BOUWEN EEN FEESTJE

Het vierde was zaterdag 22 mei beter dan het vijfde en won met 4-1. Tot de ruststand van 1-0 ging het gelijk op, daarna werd met messcherpe counters de overwinning binnen gehaald.
Het vijfde ging er echt voor, maar moest toch buigen. Dat mocht ook voor hen de pret niet al te lang drukken. Na afloop was er een heerlijke barbeque en door de komst van vele partners en kinderen werd het heel gezellig. Zelfs zwaar geblesseerde spelers werden op de dansvloer aangetroffen...
Een mooie onderlinge afsluiting, dank aan de organisatie!, voor herhaling vatbaar.


D1 SLUIT PRIMA SEIZOEN AF MET BEKERFINALE

Zaterdag 15 mei verloor Redichem D1 de bekerfinale van SML D1 met 5-2. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Zoom in Wageningen. Met prachtig weer en heel veel publiek sloten deze jongens een fantastisch seizoen af. Het halen van de bekerfinale was de beloning hiervoor, het was ook de eerste wedstrijd die de jongens na de winterstop verloren. Dus een team om trots op te zijn, gefeliciteerd spelers en trainers.

klik voor meer foto's

Klik op bovenstaande foto om meer foto's te zien. Met dank aan Jan Roosenboom.

AFSCHEID GERIE VERHEIJEN EN MICHEL BOSVELD

Gerie Verheijen en Michel Bosveld hebben op 8 mei jl. officieel afscheid genomen van Redichem. Michel gaat wat meer tijd besteden aan (o.a.) zijn gezin. Voor Gerie geldt dat hij zich opnieuw gaat bezighouden met de aanstormende jeugd van Redichem.

klik voor meer foto's

Klik op bovenstaande foto om meer foto's te zien.

Gerie en Michel werden door Piet van Willigen in de bloemetjes gezet, waarbij Gerie als aandenken aan zijn periode met de selectie een knipselboek in ontvangst mocht nemen.
Gerie meldde in een afscheidswoordje dat hij toch wel enigszins teleurgesteld was in met name een aantal van de wat oudere spelers. Daar had hij meer van verwacht. Over het laatste jaar meldde hij: "ik schaam me diep dat we niet meer hebben gebracht; deze positie op de ranglijst is Redichem onwaardig !"
Hij meldde verder dat hij zich met hernieuwde energie én enthousiame op de begeleiding van de jeugd zal storten.

Met dank aan Lex Maas.

OVERIG NIEUWS

Redichem 1 en 5 speelden een uitstekend toernooi bij Wodanseck op 15 mei jl.

Het R1 won zijn eerste wedstrijd tegen Wodenseck met 0-1 en verloor door scheidsrechtelijke dwalingen en het niet verzilveren van mooie kansen met 2-1 van RVW, in de laatste wedstrijd werd het kwaliteits verschil met Ostrabeke wel heel duidelijk, gewonnen werd van de Oosterbeekers met 6-0.

Het toernooi bij de standaard elftallen werd dus gewonnen door RVW, een reserve elftal kon deze vereniging niet leveren zodat er in poule twee door maar 3 ploegen werd gestreden voor de bokaal.

Ons vijfde aangevuld door enkele gast speelers liet zijn dat zij niet voor niets het hele jaar voor het kampioenschap hebben gevoetbald. In de wedstrijd tegen Wodanseck 2 werd er met 5-0 doorgedrukt, terwijl het toch altijd lastige Ostrabeke 3 met nog meer machtsvertoon werd weggezet, maar liefs 8-0 in een wedstrijd van 2 x 25 minuten. Het goed georganiseerde toernooi werd gespeeld onder mooie omstandigheden en met een vol terras was het voor de mee gereisde supporters van Redichem goed vertoeven dus ook de derde helft is wel gewonnen door ons.

Met dank aan Henk van Almenkerk


D3 KAMPIOEN

Afgelopen zaterdag 8 mei 2004 werd de D3 kampioen. Jongens, gefeliciteerd, klasse gedaan!

Het was weliswaar onverwacht, want de grootste rivaal, Fortissimo, verloor afgelopen zaterdag met 6-1 van DTS35, de club die de laatste plaats in de poule bezette.

Klik voor een vergroting

Aangezien Redichem D3 met 13-0 van Ostrabeke won en daardoor het doelsaldo nog wat opvijzelde, hebben ze bij een gelijk aantal punten een doelsaldo dat 27 punten hoger is dan dat van Fortissimo. En is dus de kampioen.

 

OVERIG NIEUWS

De F2 bereikte een eervolle derde plaats in de competitie door met 10-4 te winnen.
Het eerste nam afscheid van Gerie Verheijen. Gelukkig blijft Gerie bij de club en staat komend seizoen de A onder zijn bezielende leiding. Teleurstellend was de 6-1 nederlaag van het 1e elftal waardoor helaas op de laatste plaats werd geeindigd.
Het vijfde verloor jammerlijk met 2-1 van en bij SDOO waardoor de tweede plaats werd ingeleverd. Jammer, maar wellicht waren de jongens uit Heteren toch gewoon de betere dit seizoen. Volgend jaar weer proberen.


C1 KAMPIOEN

Door met 3-3 gelijk te spelen bij Ede Victoria is de C1 afgelopen zaterdag kampioen geworden. Spelers, trainers en leiders van harte gefeliciteerd! Overtuigend gespeeld, hou het nivo ook volgend seizoen vast!

De B1 is helaas net geen kampioen geworden. De laatste wedstrijd werd een heel spannende, maar WAVV bleek net te sterk en won met 3-4. Jammer jongens, maar een goed seizoen gedraaid.

Verder uitslagen: 4e wint met 4-2, 5e wint met 5-3, B2 verliest met 11-1. E2 verliest met 5-1, D3 speelde niet.
Helaas is uw webredacteur op dit moment niet op de hoogte van alle uitslagen. Tip: stuur een kort verslag, enkele regels is genoeg, van de wedstrijd van jouw team naar de webredactie!

De linkpagina van deze site is aangepast met een leuke link! Bezoek de linkpagina eens.
Heb je ook tips, laat het even weten.


SPONSORLOOP GROOT SUCCES

De jaarlijkse sponsorloop van Redichem was op maandag 26 april een groot succes. Zeer veel pupillen en junioren, en ook enkele senioren, liepen hun rondjes en ruim 5.000 euro bij elkaar.

foto van Mark Pluim, van de website van De Gelderlander

Het was een prachtige avond, en de organisatie verliep vlekkeloos. Maar dat niet alleen, ook de aanwezigheid van Vitesse-doelman Jim van Fessem zorgde voor een ware happening. alle deelnemers mochten een penalty nemen op deze top-keeper. Hij hield er heel wat uit, maar kreeg er toch ook een paar fraai om de oren. Verder was Jim op en top sportman en kregen alle jeugdleden gelegenheid een handtekening te halen.


SPONSORLOOP 26 APRIL MET JIM VAN FESSEM

Maandag 26 april is het zo ver: de jaarlijkse sponsorloop bij Redichem met dit jaar Vitesse-keeper Jim van Fessem. Komt allen, het beloofd een leuke avond te worden!

UITSLAGEN ZATERDAG 25 APRIL

Redichem 1 verloor met 1-3 van kampioen DFS. Na de 0-3 ruststand kwamen de jongens toch goed terug in de tweede helft, maar net te weinig om het nog spannend te maken.
Redichem 2 scoorde twee prachtige doelpunten, maar verloor uiteindelijk toch met een krappe 2-3. Redichem verloor met 3-1 en het vierde speelde ver weg in Voorthuizen met 4-4 gelijk. Redichem 5 speelde een dodelijk saaie wedstrijd tegen kampioen SKV. Op veld 9 was het zonnetje het enige aantrekkelijke. Een wedstrijd voor de statistieken en verder snel vergeten, ook de 0-1 uitslag.
Bij de jeugd verliep het beter. B1 won met 9-4 en de B2 speelde verdienstelijk gelijk met 2-2. De C1 is, net als de B1, bijna kampioen en won met 7-1. Van de pupillen is alleen bekend dat de D3 won en de E2 verloor.

INSCHRIJVING ONDERLING TOERNOOI GESTART

Vorige week startte de inschrijving van het onderling toernooi op 5 juni a.s. Meld je aan en geniet van een lekker potje voetbal. Op de foto zie je organisatoren Gert Hazeleger en Jan Stoel hun namen op de lijst zetten

LAATSTE FOTO'S VERBOUWING

Benieuwd naar de voortgang van de verbouwing? Bekijk de foto's van 10 april hier.
met dank aan Lex Maas


UITSLAGEN ZATERDAG 17 APRIL

Hoewel Redichem 1 met 4-2 verloor bij Wodanseck, waren er verder veel winstpartijen te noteren. Vooral bij de jeugd.
Zo speelde maar liefst drie teams thuis tegen het Edese Fortissimo. De F2 wonnen met 4-0, de E1 met 6-1 en de E3 met 8-0. De D3 won met 11-1 en de D2 met 8-0 van DTS. De D1 speelde met 1-1 gelijk. De B1 won met 6-2 en de C1 met 7-1. De B2 was een kleine uitzondering. Zij scoorden weliswaar vier maal, maar ging toch met 7-4 onderuit.
Van de F1 en E1 zijn nu geen uitslagen bekend.
Bij de senioren viel verder het vijfde op. Een reeks van drie verlieswedstrijden werd omgebogen door een overtuigende 3-2 winst bij Kesteren.


REDICHEM D1 IN BEKERFINALE

Donderdagvond 15 april heeft de D1 na een bloedstollende wedstrijd de finale van de beker bereikt.
Na een stand van 1-1 moesten er penalty's worden genomen. Het Nederlands elftal kan een voorbeeld nemen aan beide ploegen, want pas bij de elfde (!) penalty werd er door tegenstander AVW Westervoort D1 op de lat geschoten. Hierdoor kwam Redichem D1 in de finale, waar ze SML ontmoeten. SML versloeg in de andere halve finale Spero, in de competitie lijstaanvoerder net boven Redichem, met 4-2.
Goed gedaan jongens! Een team op trots op te zijn.

REDICHEM 5 GEEFT HET OP

Na het 1-0 verlies uit bij EMM kan het 5e het definitief schudden. De geest is uit de fles en zo meer. Blessures en werk, het maken het voetballen op een donderdagavond er niet makkelijker op. Maar mooi was het wel daar in de betuwe: een ondergaande zon over de akkers waar de boeren nog op hun tractors reden, en daartussen in twee maal elf mannen die tegen een balletje trappen en na afloop een biertje drinken.


LAATSTE NIEUWS EN RECTIFICATIE

E2 WINT WEL!

Op deze website stond dat op 13 maart de E2 nipt met 4-3 verloor. Dat was helemaal fout. Deze mannen wonnen met 3-2. Dankzij de oplettende leider, Marcel van Weelden, kunnen we dit rechtzetten. Dankjewel. En je ziet dus dat het uitmaakt om een mailtje te sturen naar de webredactie!

WOENSDAGAVOND 14 APRIL

Ook vandaag weer avondwedstrijden. De D3 verloor uit met 3-2, terwijl de D2 overtuigend met 5-0 won van EMM. De B2 stond met de rust met 4-2 voor. Dat zullen ze toch wel vast hebben gehouden?


UITSLAGEN 10 april 2004

Alleen het 4e elftal wist de punten te behouden. Zij wonnen overtuigend met 3-0. Het 1e elftal ging met 3-1 onderuit tegen Oranje-Blauw en het 2e moest de overwinning aan ONA laten, 3-4 verlies. Het derde verloor met 2-1 van DUNO en het vijfde kon alle aspiraties overboord gooien na het verlies tegen Driel. Op het hoofdveld werd kansloos met 0-4 veloren.

Bij de junioren won de B1 met 2-0, verloor de B2 met 1-8 en won de C1 met 7-2. Van de pupillen zijn niet alle uitslagen bekend. De D1 was vrij, de D2 won in een spannende partij met 4-3 van WAVV. De E-2 verloor met 2-1, de F2 won met 7-0.
Helaas is uw webredacteur op dit moment niet op de hoogte van alle uitslagen. Tip: stuur een kort verslag, enkele regels is genoeg, van de wedstrijd van jouw team naar de webredactie!

VERBOUWING VORDERT GESTAAG

Ook benieuwd naar de voortgang van de verbouwing? Kijk dan even op het sportpark. Inmiddels is de balklaag voor het dak gereed. Opnieuw hulde aan deze bouwers! De foto's zijn al van een week geleden. Bekijk ze hier.
met dank aan Lex Maas

PAASBINGO EN EIEREN ZOEKEN

Het eieren zoeken voor de F-pupillen was erg leuk. Dank aan de activiteiten commissie. Een week eerder al was de Paasbingo, ook erg geslaagd. Klik hier voor een impressie.
met dank aan Lex Maas

CLUBBLAD ONLINE

Het nieuwste clubblad was goed gevuld, dank voor alle bijdragen. Ook deze editie staat weer online. Vanaf nu is dit in PDF-formaat, hopelijk is dit voor iedereen acceptabel, het scheelt de webredacteur in elk geval behoorlijk wat tijd.


NIEUWE HOOFDTRAINER SELECTIE

De trainer van de selectie van Redichem voor het seizoen 2004/205 is Arnold Brehler.
Arnold heeft zelf in zijn beginjaren betaald voetbal gespeeld bij 1e divisieclub Wageningen; sanering van F.C. Wageningen bracht hem bij de top-amateurs van Ijsselmeervogels, OVC'85 en laatstelijk bij de Bataven. Door een hardnekkige blessure heeft hij vorig jaar zijn actieve carrière beëindigd. Redichem wordt zijn eerste klus als hoofdtrainer bij de senioren. Arnold Brehler is 35 jaar, heeft een gezin, woont in Heelsum en werkt bij een bank in Wageningen.

Iedereen heeft dan ook het volste vertrouwen in deze, nog weliswaar jonge, maar ambitieuze trainer. Wij wensen Arnold dan ook veel succes toe!

Namens het bestuur
Jan Stoel, vice-voorzitter.


UITSLAGEN 21 MAART 2004

Helaas een aantal aflastingen. Verder een winderige zaterdag waarin we niet alleen drijfnat van het zweet het veld afkwamen.

Bij de senioren speelden 1e en 2e niet, en wonnen de overige teams. Het derde met 0-1, het vierde met 3-0 en het vijfde wederom met 3-2.

Bij de junioren speelden B1 en B2 niet en won het C1 met 0-9 bij SDOO C1.
Bij de pupillen won de F2 van Wodanseck.

VERBOUWING VORDERT GESTAAG / BARPLOEG POPULAIR

Ondanks het slechte weer vordert de bouw gestaag, dankzij de inzet van enkele hardwerkende vrijwilligers. Inmiddels staan de buitenmuren aan twee zijden er reeds. Hulde aan deze bouwers!

Bekijk hier de foto's. En let op: ook de barploeg is te bewonderen!


UITSLAGEN 13 MAART 2004

Een mooie zaterdag, met mooi westrijden. Het eerste elftal en de C1 speelden niet, maar voor de rest was bijna iedereen actief. De uitslagen gaven soms een spannende wedstrijd weer, behalve bij de D teams: D1, D2 en D3 wonnen alledrie dik, met ruime cijfers. De E1 won in een spannende wedstrijd met 3-1, maar stond lange tijd onder grote druk van Wageningen E1, wat eigenlijk wel een puntje verdiende. De E3 won met 6-0, de E2 verloor nipt met 3-4. De F1 verloor met 0-1.

Bij de junioren verloor de B2 met 1-3, na met 1-0 voor te hebben gestaan. De senioren deden het niet veel beter: het tweede verloor met 2-3 en het derde met 4-3. Het vijfde won met 3-2, maar kwam ook in zwaar weer terecht. Na een vrij eenvoudige 3-0 ruststand, kwam DVOV-4 sterk terug na de thee. Maar de stand bleef behouden en de strijd om het kampioenschap gaat door.

GEWIJZIGD BARROOSTER OUDERS ZATERDAGOCHTEND

Het barrooster voor de ouders van jeugdspelers voor de zaterdagochtend is recent enigzins gewijzigd. Ook zorgen we er voor dat het weer in het clubblad komt te staan. Voor de details, bekijk het rooster hier.

CLUBBLAD ONLINE

Ook het clubblad staat zo snel mogelijk na uitkomen on-line. Klik hier om het te lezen. Heb je kopij? Stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


VLOER GESTORT

De nieuwbouw vordert gestaag.
Zaterdagochtend was het spijtig dat de thuiswedstrijden waren afgelast, maar de voortgang van de nieuwbouw van de kleedkamers werd er niet door gehinderd. Klik hier voor de laatste foto's.

Bekijk hier de foto's.
met dank aan Lex Maas


VERHEIJEN JEUGDTRAINER REDICHEM

Onderstaand persbericht is afgelopen weken ook in de kranten verschenen. Er werd niet gevoetbald, dus weinig nieuws te melden.
Aanstaande woensdag wordt er weer gewoon op het veld getraind.
Ook is er een nieuw clubblad verschenen. De inhoud daarvan staat ook op deze site. Klik links op het menu "clubblad".

ACTIVITEITEN:

- 12 maart: kaartavond
- 2 april: darten voor B- en C-junioren
- 2 april: paasbingo
- 16 april: kaartavond
- 26 april: sponsorloop

REDICHEM OP ZOEK NAAR NIEUWE TRAINER

Na 3 jaar hoofdtrainer te zijn geweest van de selektie van het 1e en 2e elftal, heeft trainer Gerie Verheijen, besloten om na dit seizoen de hoofdmacht de rug toe te keren. In een open brief stelde hij onlangs het bestuur in kennis van zijn beslissing.

"Na 33 jaar hoofdzakelijk senioren - trainer te zijn geweest, is dat hoofdstruk afgesloten. Ik wil nog 1 keer mijn kennis en ervaring gebruiken om jeugd op te leiden", aldus Verheijen.

Gerie Verheijen had reeds eerder de A en B jeugd van Redichem onder zijn hoede, vervolgens trainde en begeleidde hij het 2e elftal, en daarna dus 3 jaar het 1e elftal. "Als je 8 jaar bij een club rondloopt, betekent dat meer dan een zakelijke band. Je wordt een clubman! Redichem is sowieso een bijzondere club", zo gaat Verheijen verder.

Het 1e elftal bestaat uit 100% eigen jeugdspelers en dat kenmerkt deze vereniging. Er is nauwelijks sprake van enig verloop en er is een groot gevoel van saamhorigheid binnen Redichem.

"Toen Jan Stoel mij namens het bestuur opnieuw polsde om volgend seizoen het A1 te trainen en te coachen, en tevens het jeugdplan mede gestalte te geven, heb ik niet lang geaarzeld, en toegezegd". De cirkel is voor mij nu rond, aldus Verheijen.

Er zitten bij Redichem de komende jaren een aantal zeer talentvolle jeugdselekties aan te komen. Deze verdienen een zo optimaal mogelijke begeleiding, vertelt vice-voorzitter Jan Stoel. De jeugd is de levensader van Redichem, en dus van groot belang voor de voortgang van onze vereniging.

Wij zijn blij dat we Gerie bereid hebben gevonden om deze positie in te vullen, maar moeten nu wel op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer!

Niet alle uitslagen of nieuwsfeiten zijn op de tijd bekend bij de webredactie. Heb je als leider of speler nieuws voor de website, mail die dan naar de redactie.


NIEUWBOUW KLEEDKAMERS VAN START

Afgelopen zaterdag 21 februari startte de verbouwing/nieuwbouw van de kleedkamers. Er werd gegraven en helaas vroor het net te hard om de fundering te storten, anders was ook dat nog gedaan.
Hulde aan de zes mannen die hier vanaf 's ochtends vroeg aan de gang waren: Joop, Chris, Gijs, Casper, Michel en Ab. Lees je dit en wil je ook meehelpen: geef dit even door aan Joop of Chris. Alle handen zijn welkom.

Bekijk hier de foto's.

met dank aan Herman Hoekzema

Verder waren er enkele wedstrijden, opvallend genoeg allemaal bij en tegen Ostrabeke. De E2 pupillen speelden vriendschappelijk en de uitslag van 2-2 geeft weer dat het een leuke wedstrijd was met twee teams die elkaar in evenwicht hielden.

Dat gold ook voor de volgende wedstrijd. Even later die ochtend speelde namelijk de C1 tegen Ostrabeke C1 en won uiteindelijk met 0-1. Het veld was bespeelbaar maar erg hard en glad. Dat vereiste enige aanpassingen, en die werden goed opgevolgd door de teams. De goal viel door een prachtige vrije trap van Stefan van der Kolk.

Om 12:00 uur speelde Redichem 5 tegen Ostrabeke 4 en won met 2-4. Het eerste kwartier was hier voor Ostrabeke, maar uiterst effectief kwam het vijfde terug, drie van de vier kansen werden benut, resulterend in een 0-3 ruststand. Na rust werd het nog even moeilijk toen de thuisploeg tot 2-3 teurgkwam. De bevrijdende vierde treffer zorgde uiteindelijk voor einduitslag. De tweede plaats wordt nu stevig ingenomen. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Driel om 14:30 uur. Dan zal moeten blijken of de ploeg de titelaspiraties ook waar kan maken.


GOEDE RESULTATEN OP ZATERDAG 14 FEBRUARI 2004

Redichem 1 speelde goed en haalde verdiend een punt tegen Gazellen Nieuwland, en houdt daarmee de aansluiting in de ranglijst.

Redichem 2 haalde een klinkende 5-1 overweging. Mede dankzij de inbreng van de ervaring van een enkele "oudere rot" uit het vijfde.

Dat het vijfde daar niet onder leed, bleek uit de 1-4 overwinning die bij DVOV in Velp werd behaald. Het team verovert met deze score de tweede plaats in de competitie. De komende weken wordt het spannend.

Het C1 speelde 2-2 gelijk tegen Excelsior Zetten. De tegenstander leek een stuk groter, maar met goed voetbal komt het niet alleen op gewicht en lengte aan. De doelpunten van Redichemzijde kwamen van Tim Evegroen, die regelmatig scoort.

De D-teams hebben alle drie gewonnen. De D1 versloeg RVW D1 overtuigend. De D2 haalde een ruime overwinning van 17-0, terwijl het D3 met een 5-0 overwinning de kleedkamers opzocht.

De zaalcompetitie beleefde afgelopen zaterdag de laatste wedstrijden voor de E en F-pupillen. Ook hier was leuk voetbal te zien van de jeugd van RVW, CHRC en Redichem. Alle deelnemers kregen een vaantje en de groepswinnaars een medaille. En nu kunnen we weer het veld op! (Al wordt er in februari nog in de zaal getraind op de woensdagmiddag.)


WISSELENDE RESULTATEN OP ZATERDAG 7 FEBRUARI 2004

Redichem 1 verloor met 4-0 bij Doodewaard. Jammer, want voor deze wedstrijd stonden beide teams op 10 punten. Nu is er dus een achterstand goed te maken.

Veel regen was er 's ochtends toen Redichem C1 oefende tegen Vitesse C2. een uitdaging zeker, en onze jongens deden het heel goed. De uitslag van 0-3 was zelfs iets geflatteerd. Er waren enkele kansen op een tegendoelpunt, helaas werden deze niet benut. Maar de prestatie op zich staat!

Dat kan ook gezegd worden van het vijfde dat in het laatste kwartier een 1-2 achterstand omboog in een verdiende 3-2 zege op EMM 4. Op het hoofdveld was het tijdens de wedstrijd drooog en scheen zowaar de zon. Afgezien van de wind was het heerlijk weer voor een potje voetbal. En dat werd er ook gespeeld: sportief, veel acties, veel inzet en uiteindelijk toch vijf goals.

De zaalcompetitie beleefde afgelopen zaterdag de laatste wedstrijden voor de D-pupillen. Hier was prachtig voetbal te zien. Met prima prestaties van alle spelers: D1, D2 en D3. Inmiddels trainen we in februari nog in de zaal, maar begint het toch ook weer te kriebelen om het veld lekker op te gaan.


KANTINEMEDEWERKERS VOOR HETE VUREN

Veel werd er niet gevoetbald afgelopen zaterdag. Toch is er er nieuws te melden. Enkele vrijwilligers waren dinsdagavond actief met brandbestrijding en daarna de "instructie verantwoord alcoholgebruik".

- Van onze speciale verslaggever -

Op dinsdag 27 januari verzorgde de brandweer Renkum speciaal voor de kantine-medewerkers van de voetbalvereniging Redichem een instructie "Vlam in de pan". Na een korte introductie, waarbij de verschillende typen brandblussers de revue passeerden, was er voor de deelnemers de mogelijkheid om deze blusmiddelen ook in de praktijk toe te passen. Alle deelnemers kregen de gelegenheid met een koolzuurblusser het vuur te doven, dat door brandweermannen Bas Blom en Arre-Jan van Willigen was verzorgd.

Spectaculair was de oefening met de frituur-pan die op een forse gasbrander goed heet was gestookt: de vlam sloeg écht in deze pan. Eerste actie: verwijder de bron (in ons geval werd de gasbrander gedoofd). Daarna werd gedemonstreerd hoe met een deksel, op een rustige manier op de pan gelegd, het vuur snel kan worden gedoofd. Toen echter de deksel na enkele seconden weer van de pan werd verwijderd, kwam het vet in de pan opnieuw, en dit keer zonder hulp van de gasbrander (!) spontaan weer tot ontbranding. Je moet het deksel dus gewoon op de pan laten liggen, tot die behoorlijk is afgekoeld.

Aan het slot van de instructie toonde de brandweermannen hoe desastreus een dergelijke brand kan aflopen als er met water wordt geblust (nooit nadoen !). Een zeer kleine hoeveelheid water werd, veiligheidshalve met behulp van een klein buisje op een lange steel, vanaf veilige afstand, in de brandende pan gegoten. Het resultaat: een vlam van meer dan drie meter hoog !

Blus dus een brandende frituurpan nooit met water !

Ten slotte werden nog wat tips, folders en brochures aan de deelnemers overhandigd. Al met al een zeer nuttige instructie, die we echt aan iedereen kunnen aanbevelen ! Met dank aan de Renkumse Brandweermannen Bas Blom en Arre-Jan van Willigen.

Bekijk hier de foto's.

met dank aan Lex Maas


5e SPEELT GELIJK TEGEN SDOO

Op de zaterdag dat de D-pupillen weer prachtig voetbal in de Rijnkom speelden, waren er oefenwedstrijden voor Redichem 1 en 2 tegen EMM en speelde het vijfde elftal zowaar een echte competitiewedstrijd.

De wedstrijden van de selectie gingen helaas beiden met 2-0 verloren. Het 5e wist een punt te halen door in blessuretijd een penalty te benutten. Cruciaal was deze wedstrijd wel om bovenin mee te kunnen doen, dus het eindresultaat van 2-2 was niet naar tevredenheid. Er had ook wel meer in gezeten tegen het stugge SDOO, maar het kwam er niet uit. Een stevige wedstrijd in een sportieve sfeer.

Het C1 oefende tegen RVW C1 en won met 4-1. Goed gedaan jongens.
Helaas ging de wedstrijd van de B2 niet door.

KOMENDE WEDSTRIJDEN

Aanstaande zaterdag speelt de selectie tegen DE GLIND, thuis om 12:00 (2e) en 14:30 uur (1e). Het vijfde gaat op bezoek in Driel, tenzij er natuurlijk een dik pak sneeuw ligt. Ook leuk.


OLIEBOLLENCUP SUCCES

Zaterdag 3 januari was een zeer gezellige opening van het nieuwe jaar. De onderlinge wedstrijden leverden leuk voetbal en vooral veel plezier op. De rest van de middag was ook heel geslaagd, de sfeer was opperbest en iedereen liet zich de stampotten goed smaken. Zie hieronder enkele foto's voor een impressie (klik om te vergroten).

Wie is er toe aan een nieuw paar schoenen? Dank voor de representatieve barploeg!
Bestuurslid Ab Gaartman onder de kerstboom. Bestuur overlegt over muziekkeuze?
Overzicht van drukte en gezelligheid (is het bordje 'gluehwein' nog leesbaar Vier (oud-)voorzitters heffen het glas op 2004

 

ZATERDAG 10 JANUARI ZAALVOETBAL D-PUPILLEN

En ook zaterdag 10 januari 2004 is er 's ochtends in De Rijnkom de zaalvoetbalcompetitie, deze dag voor D-pupillen. Vanaf 09:00 uur tot 's middags 14:00 uur. Kom ook kijken!

ZATERDAG 17 JANUARI OEFENWEDSTRIJDEN SELECTIE

(Onder voorbehoud) 2e en 1e elftal spelen (om 12:30 en 14:30 uur) op zaterdag 17 januari een oefenwedstrijd op het eigen Wilhelmina sportpark tegen de Veluwe Boys 2 en 1.


3 januari 2004 OLIEBOLLENCUP

Alle leden en oud-leden zijn welkom, je partner mag je meenemen. Je bent welkom vanaf 13:00 uur, om 14:00 uur beginnnen de onderlinge wedstrijden en daarna is er een gezellige receptie met aan het einde van de middag oerlekkere hollandse stampotten. Mis het niet!

En 's ochtends in De Rijnkom aanvang zaalvoetbalcompetitie pupillen. Vanaf 09:00 uur.


Zaterdag 20 december 2004

Redichem D2 verliest thuis met slechts acht man van Ostrabeke D2 met 6-9. In de rust stond ons manhaftig achttal nog met 4-3 voor tegen het tiental van Ostrabeke. Ondanks het vroege uur was de belangstelling van het publiek groot. Jammer dat de scheidsrechter bij de enige overtreding in de wedstrijd verzuimde de voordeelregel toe te passen.

Redichem D3 wint uitwedstrijd tegen Bennekom met 0-1. Een fantastische prestatie van dit jonge team!

Redichem 5 moest op bezoek bij Driel. Helaas werd het veld afgelast.

Uitslagen van Redichem 3 (thuis tegen DUNO) en Redichem 2 (uit) op dit moment niet bekend.


Zaterdag 13 december 2004

Alle wedstrijden afgelast.