Vroeger

Voordat de wekker afgaat ben ik al wakker, het is nu half zeven in de ochtend. Als ik naar buiten kijk is het donker, stil en mistig. Langzaam kom ik uit mijn warme bedje, trek mijn kleren aan en doe gel in mijn haren. Gisteravond heb ik de voetbaltas (tijdens de reclame van Baantjer) al minutieus ingepakt tot aan reserve voetbalschoenen aan toe.

Mijn pikzwarte voetbalhoefjes van Lotto (met het gifgroene logo) het ik al uitvoerig gestreeld met schoenpoets van Bata, de geur ervan zit nog aan mijn vingers. Nu loopt mooi de ochtenddauw eraf straks op het veld. De tongen van de voetbalschoenen hebben de hele nacht met wasknijpers gebogen gezeten.

Beneden drink ik thee en eet een beschuitje met pindakaas terwijl ik kijk naar Telekids op RTL4. Tegen 08.30 rijden we naar de voetbalclub. We spelen vandaag thuis tegen Eldenia. In de kleedkamer trek ik mijn wedstrijdtenue en trainingspak aan, voor de spiegel perfectioneer ik mijn kapsel met vele klodders gel en neem een Dextro sinaasappel voor extra krachten.

In de optrekkende ochtendmist doen we onze warming-up en de doelen worden in elkaar gezet. Dan fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd en speel ik een wereldpartij. Alles staat in het teken van de bal en het ultieme gevoel van absoluut willen winnen. We winnen met 5-1 en ik scoor de belangrijke 1-0. We nemen na afloop van de wedstrijd om en om penalty's met de tegenstander.

Ons overwinningslied in de kleedkamer hoort iedereen en douchen we heerlijk met veels te veel Dobbeldouche van de Kruidvat . In de kantine mag ik van pap een AA'tje halen en voor een gulden kies ik de snoepjes muisjes, kikkers en kersen (mijn favoriet!), deze gaan in een boterhamzakje.

Volgende week Vitesse 1892 uit, ik kan niet wachten!