Onze Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond alias de K.N.V.B. is de laatste tijd veel negatief in het nieuws. Het valt niet te ontkennen, ik ben geen fan van dat enge clubje bobo's in de Zeister bossen. Natuurlijk doet de bond ook goede dingen voor het Nederlands voetbal, maar de laatste jaren is het kommer en kwel. De term 'Pruts en Klungel' gebruik ik graag als onze bond tijdens een voetbalgesprek ter sprake komt.

De aanstelling van Hans van Breukelen als technisch directeur: iedereen in Nederland die ook maar iets van voetbal afweet riep al: ‘Hans van Breukelen is een aardige man, maar niet bekwaam genoeg voor zo'n functie’. De korte periode bij de K.N.V.B. van van Breukelen kunnen we tenenkrommend noemen.

De aanstelling van Guus Hiddink als bondscoach van het Nederlands elftal in 2014: Ronald Koeman was volgens iedereen de perfecte kandidaat om Louis van Gaal op te volgen. Liep uit zijn contract bij Feyenoord, was inmiddels meer dan ervaren etc. In Zeist dachten ze precies de andere kant op. Met als ultieme aanfluiting om assistent Danny Blind al als bondscoach aan te kondigen na de periode Hiddink. Kortweg ridicuul.

De tweede elftallen die in de Jupiler League spelen, nu weer geen promotie / degradatie regeling van en uit de Jupiler League, een Johan Cruijff Schaal nieuwe stijl spelen met amper publiek van de uitspelende club en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Mijn wens is dat er in Zeist nou eens vanuit een gezond voetbal verstand gedacht gaat worden, vanuit het perspectief wat goed is voor de clubs, vertegenwoordigende elftallen en supporters, want daar draait het immers om: niet om een mooi baantje te hebben met privileges, maar Nederland met een gedegen beleid weer terug brengen op een acceptabel niveau, op alle fronten.