VIERDE HEEFT GEEN HULP VAN PARA’S NODIG BIJ MATCH TEGEN DUNO VETERANEN

Zaterdag 16 september, na een wat mislukte dropping op de Edese Hei nog net kunnen genieten van leden van Keep Them Rolling, die met een indrukwekkende parade een aantal veteranen vanaf de Telefoonweg via Heelsum naar Oosterbeek brengen. Goede zaak en veel publiek langs de route.

Op het sportpark is het al wat rustiger; de meeste partijtjes zijn gespeeld en ik loop bij een wat druilerig weer naar het middelste veld 4, waar Redichem 4 moet proberen Duno 4 veteranen 1 van het lijf te houden. Redichem is aan het intrappen; Brian probeert met een uittrap de middellijn te halen en vanuit het midden wordt de bal direct teruggeknald, waarbij ik bijna het slachtoffer wordt. Brian toch maar een goede match gewenst.

Rini heeft met aardig wat moeite het team kunnen samenstellen en met wat hulp van gastspelers moet het wel lukken, denken de coaches. Willem Smink en Richard (veteranen), Tom Hageman, Niels Stunnenberg en Wesley Woudenberg (A-spelers) en Bram Riksen met de gebroeders Capel (zonen van bekende Evert) maakten het team compleet.

Han fluit keurig op tijd de wedstrijd aan de gang en het is het wat jonger ogende vierde dat aanvallend start en probeert het spel naar zich toe te trekken. Dat lukt aardig en al snel scoren de geel-zwarten, maar het doelpunt van Niels wordt afgekeurd wegens buitenspel of zo. Dat geeft de toeschouwers moed. Jammer dat de vlaggenist van de gasten iets aan zijn arm schijnt te mankeren, of de vlag is gevuld met helium en is moeilijk laag te houden. Ook een tweede doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel! Toch is het Tom die het eerste doelpuntje weet te scoren (1-0). Direct gaat Duno in de aanval maar Brian redt uitstekend!

Er ontstaat een wat merkwaardig voetbal waarbij Appie damesvoetbal speelt volgens ‘langs de lijn’ en Jordy een redelijke kans niet afmaakt. Duno speelt laconiek en het lijkt alsof zij hun kansjes afwachten. Ons vierde speelt wel constant op de andere helft maar Duno probeert met tik-tak-spel hun gram te halen. Dat senioren-spel maakt het vierde niet te bang om te voetballen en er wordt wat kort op de tegenstander gespeeld. Brian glundert en zijn prima actie op een loeihard schot roept eigenlijk om een fotograaf, maar die is nergens te bekennen.

Dit bezoekende team valt wat tegen! Er zit veel techniek in, maar hun houding is wat slapjes, berustend, of is het slimheid en proberen ze zo onze jonkies zand in de ogen te strooien? Hoe dan ook, we blijven wat sterker en er wordt redelijk gesjot, maar het duurt ongeveer zeven minuten als Tom een prima doelpuntje scoort; 2-0 dus!. Ons mix-elftal blijft lekker spelen en in de 30ste minuut wordt over links een aanval niet aangepakt en Appie (bijnaam!) scoort de 3-0! Dat geeft de burger moed! Ondanks de verwoede pogingen van de vlaggenist van Duno komen we steeds vaker met goede kansen voor het Duno-doel. Een prima schot van ene Capel verdient beter en in de 43ste minuut slalomt het vierde door de laatste verdedigers en in twee pogingen wordt de keeper gepasseerd, 4-0 dus!

Han stuurt ons naar de koffie en in de kantine zien we Wout zich voorbereiden voor de afscheidsmatch van Henk Almenkerk, die het voetbal voor gezien houdt en zich op andere wijze voor de club zal inzetten! Is hem bij zijn Redichem wel toevertrouwd!

De tweede helft begint met een behoorlijke regenbui; Rini en Rene zien hun elftal net als in de eerste helft goed van start gaan, maar er zit wat minder pit in ons vierde; met 4-0 voorstaan sluipt het gemak in hun speelwijze. Duno denkt daar gebruik van te kunnen maken, maar wederom een prima redding van Brian voorkomt een Duno-doelpunt. Jordi brengt een nieuwe dimensie in het voetbal: wie kan de meeste tegenstanders omkegelen?

Een cornerbal gaat op vreemde wijze ineens in het Duno-doel: 5-0! Duno gaat wat feller spelen en er worden handige overtredingen begaan, gelukkig zonder gekke blessures. Ons vierde koestert hun voorstand en wil er best nog eentje scoren! De helden van de Duno worden toch wat vermoeid zo te zien en hun verdediging geeft het al vroeg op als R-4 aanvalt. Dat geeft kansen. Het spel speelt zich voornamelijk op de Duno-helft af; Smienk krijgt een intik-kansje maar zijn zoon ziet hem jammerlijk missen! Even later is het Jordy die met een heel goed afstandsschot de keeper geen kans geeft en Han kan in de 28e minuut de zesde Redichem-treffer noteren! Het wordt 7-0 als Niels weet te scoren en het feestje wordt nog leuker als Wesley doel treft en 8-0 maakt. Wat een score en dat met leuk en redelijk partijtje met een wat tegenvallende tegenstander. Als we teruglopen langs de kleedkamer vermeld ik nog even ter herinnering: dit was de eerste match in vier jaar dat Brian de nul hield! Ook een reden voor een feestje net als deze overwinning!

Zal me benieuwen wat ik de volgende keer kan vermelden! Dit zag er best goed uit en geeft hoop voor de toekomst! Vermeld moet wel worden dat dit een incompleet vierde was met een aantal gastspelers. De smaak van de overwinning hebben ze misschien wel te pakken.

VIERDE STROOPT MOUWEN OP: MONSTERZEGE OP DUNO-VETERANEN