VIERDE NOG NIET OP DREEF: LEUKE POT MAAR LEGE TAS!

In het voorprogramma van de wedstrijd Redichem 4 versus Lienden 4 was er een optreden van het tweede van Redichem. Gast was het tweede van VDZ en in best een aardige partij waren het toch de bezoekers die met de winst naar huis gingen (0-2). Het tweede verzuimde namelijk de kansen te benutten en vaak werd er te zelfzuchtig gespeeld waardoor kansen verloren gingen. Wel een aardige partij om naar te kijken, maar winnen is leuker en beter voor de stand. Men moet vermoedelijk nog wat aan elkaar wennen maar het komt wel goed, is de verwachting. Volgende keer beter!

Als de wedstrijd begint staat ons vierde op de negende plaats en Lienden op de zevende. Er nemen elf teams aan de competitie deel. Met wat humor zou je kunnen zeggen dat we in de middenmoot staan. Vanaf de start is het Lienden dat met een fel aanvallend spel de overhand probeert te krijgen. Zo kunnen we dus een pittige match verwachten! In de eerste vijf minuten moet Brian twee keer goed reddend optreden! In minuut zeven wordt een aanval over links niet goed opgevangen, Rini roept naar Brian: “korte hoek!” maar dat heeft de handige aanvaller van Lienden ook gehoord en passeert Brian dus kansloos via de lange hoek! Nico noteert dus 0-1 maar als het vierde zich herstelt heeft en wat brutaler wordt is het Abdullah die na een goede aanval over links ook de uitkomende keeper omspeelt en met een prima bekeken balletje Nico de 1-1 laat noteren.

Het is een leuke wedstrijd en jammer dat die bekeken lob van Kees (onverwachte transfer!) door de lange doelverdediger maar net kan worden gepakt in de 20e minuut. Een paar tellen later staat Brian een ietsje te ver van het doel af en Lienden profiteert: 1-2 dus. De gelouterde spelers van Lienden ruiken hun kansjes en een paar minuten later is het al 1-3! Onze jongens proberen wat tegengas te geven maar de kansen die komen wel maar de keeper is te lang en wordt niet voor niets “doelverdediger” genoemd. Jammer maar het is niet anders! Ook een goede poging van Tomas heeft niet het gewenste resultaat en als Martijn iets te overtuigend ingrijpt wordt de penalty onhoudbaar ingeschoten, stand 1-4 en vlak voor rust loopt iemand buitenspel maar mag ongehinderd scoren en gaan we met 1-5 naar RedBull en de kleedkamer!

Het miezert nog steeds als de tweede helft begint en we zijn van plan wat aan de stand te veranderen, dat blijkt wel als na een paar minuten Jordi met een prima schot uit de tweede lijn de bovenhoek weet te treffen en zo is het 2-5, dat geeft de burger best moed! Brian redt nog een paar keer, Tomas raakt de lat maar ook Lienden wil meer. Er wordt wat gewisseld (er zijn een tweetal transfers al dan niet vrijwillig toegepast en in het vierde krijgt iedereen speeltijd) dus komt ook GertJan Piksen zijn kunsten vertonen. Het helpt niet veel want we zijn soms best wat sterker, maar doelpunten blijven uit. Dat lost de tegenstander wel op want na een half uur tweede helft komt Brian lengte te kort en staat we met 2-6 achter!

Het vierde probeert nog het een en ander, maar daar blijft het bij; we zullen wat meer overhand moeten krijgen door bijvoorbeeld sneller dan de tegenpartij te zijn en wat meer te combineren; voer voor de trainers dus! Deze tegenstanders zijn in deze competitie veelal wat voetballers met veel ervaring, maar ook wat trager dan onze jonge honden! Wat meer pit in het spel en het komt heus wel goed.

Bijna altijd voert het vierde wel een speciale act op om het publiek te vermaken, ditmaal sprong Appie hoger dan de tegenstander, maakte op zo’n twee meter hoogte een spreidstand en overleefde met een soort salto een bijna noodlottige landing. Hij kreeg natuurlijk een welverdiend applaus van de omstanders! Jammer dat er meestal zo weinig toeschouwers bij dit vierde zijn. Er is immers altijd wel wat te beleven, is de mening van BeKijker

GELUKKIG DEED ONS EERSTE HET BETER: EEN PRIMA 2-1 WINST TEGEN VRC-1