VIERDE VERGAT TWEEDE HELFT TE SPELEN ALS VOOR DE RUST!

Het ziet er donker uit als we naar het bovenste veld lopen. Er wordt volop warmgelopen en ingeschoten door de spelers. Rini vermeldt een paar gastspelers te hebben, namelijk Jur, Frank Bosscha, Wim van Bruxvoort en Erick van Silfhout. Tegenstanders vandaag is het 8e van SKV en dat maakt bij het warmlopen best wat indruk. We zijn vol verwachting!

Nico brengt keurig op tijd de match aan de gang en het dient gezegd dat de onzen goed starten. Enkele goede kansjes doemen in de beginfase op en na zo’n tien minuten scheert een afstandsschot over de lat. Het spel golft wat heen en weer maar de thuisploeg is wel wat sterker. Na een kwartiertje is Koen over links verdwaald (volgens Rini), maar hij scoort wel op fraaie wijze: 1-0 dus! Redichem 4 ruikt wat en probeert door te drukken. Met goed veldspel en lekker overspelen komen er weer een paar kansen en een paar minuten na het eerste doelpunt is het ‘Appie’ die in een kluwen van spelers de bal over de doellijn van SKV stuurt, da’s dus mooi 2-0!

Voor die paar supporters van Vier speelt zich een leuke match af die toch grotendeels op de SKV-helft wordt gespeeld. Jammer dat er niet zo veel kijkers zijn! Het dient vermeld dat door het meespelen van die oudere gastspelers er een 5-tal meer kijkers zijn, die de escapades van de gastspelers wel vaker volgen. Zag o.a. Wout die altijd herkenbaar is aan zijn specifieke opmerkingen!

De laatste 10 minuten van de eerste helft brengen wat extra spanning als prima wordt voorgrzet en Jordi net over de lat knalt! Bij de daarop volgende aanval van SKV-8 is het Brian (goede partij) die met een prima redding een aansluittreffer voorkomt. Maar in de 35e minuut ontstaat er een soort misverstand tussen Erick en Brian, dus scoort SKV toch 2-1. In de allerlaatste minuten is het de net ingevallen Wim die samen met Jordi een een-tweetje opzet maar hij weet niet te scoren. En dan stuurt Nico de ploegen en toeschouwers naar de warme thee!

In de rust steekt op het veld wat slechter weer op, het begint te motregenen en de wind voelt ook wat kouder aan. “Slecht voor m’n botten!’ klinkt het langs de lijn. Ja, en dan blijken er twee andere teams uit de kleedruimte te zijn gekomen. SKV begint best wat fel en met z’n allen doelgericht; het Vierde is waarschijnlijk nog bezig om de speech van de coaches te verwerken want de gasten lopen na een viertal minuten gewoon langs de toekijkende middenvelders en laatste verdedigers en ronden af met een dan verdiend 2-2. Da’s jammer, maar de match is nog niet verloren! Die mening wordt zwaar op de proef gesteld omdat halfweg de tweede helft weer niet goed ingegrepen wordt en dan staan we dus met 2-3 achter.

Het spel van ons vierde wordt er nog steeds niet beter van en het is maar goed dat Frank het voortouw neemt en na een half uur echt pech heeft met een (te slap) schot dat de doelman kan stoppen. En vijf minuten voor tijd is het gelukkig wederom Frank die tijdens een slalom de bal over de misgrijpende SKV-goalie weet te krullen. Zo zie je maar waar het goed voor is om een paar van die ouderen mee te nemen: wat rust in de ploeg, soms wat minder snelheid, maar wel wat meer overzicht. Maar voetballen kunnen ze meestal nog wel!

Veel beter is het vierde er dus niet van geworden: zullen nu dus in de onderste regionen staan en dat was niet de bedoeling! Zal overtuigend aan gewerkt moeten worden! 

DE FEESTTENT DIE KLAARSTOND VOOR DE OVERWINNING VAN HET VIERDE IS TOEN MAAR TER BESCHIKKING GESTELD AAN HET OKTOBER-FEEST!