hoofdsponsorsjeugd20162017

MO19 gestart tegen OVC en Bennekom

Voordat de bekerwedstrijden begonnen hadden we een oefenwedstrijd tegen de sympathieke vrouwen van OVC. Het was een warme zaterdagmiddag in augustus en beide teams moesten nog een beetje wennen. Na een paar minuten snelde Vera echter al langs haar directe tegenstander en zette mooi voor waardoor Eva beheerst af kon ronden; 1-0. Even later viel een de 2-0 op een identieke manier door dezelfde personen. Redichem was wel wat sterker maar het tempo van de wedstrijd lag eigenlijk te laag.

In de tweede helft schoot Laura een afvallende bal van buiten de zestien binnen; 3-0. Een minuut later werd door de snelle spits van OVC een onhoudbaar tegendoelpunt gemaakt. De 4-1 werd gemaakt na goed doorzetten van Laura. Eindelijk weer begonnen aan het nieuwe seizoen. Een verdiende overwinning in een sportieve wedstrijd, hoewel er nog wel wat ongelukkige botsingen voorkwamen bij Myrthe en Esmee.

Beker

Op 4 september dan de eerste officiële wedstrijd voor de beker. Meteen Bennekom als sterke tegenstander. Wij waren in het afgelopen seizoen kampioen geworden in de tweede klas en zij in de hoofdklasse. Spannend om een keer een dergelijke wedstrijd te spelen tegen meiden die bij elkaar in de klas zitten in Ede. We maakten wat afspraken en verwachtten kansen te kunnen krijgen vanuit de counter.

Eigenlijk begonnen de Redichem meiden met veel energie en kregen ook kansen. Door een goed hard afstandsschot kwamen we op achterstand. Een ruimere achterstand kwam zelfs door doelpunten die vielen na snelle uitvallen van de tegenstander. Het was een beetje onzeker en slordig. Bij Benenkom was dat ook zo en twee erg goede reddingen van de keepster stonden scoren van Eva en Laura in de weg. In het eind van eerste helft werd nog wel een tegendoelpunt gemaakt door Eva en we gingen met een 4-1 achterstand rusten.

In de rust spraken we af om de ruimtes wat kleiner te houden en iets meer mee te verdedigen. Het was in de tweede helft stabieler bij beide teams. De tegenstander combineerde gemakkelijker en de Redichem-meiden moesten daar veel energie tegenover zetten. Vera maakte nog een mooi doelpunt na een snelle actie van haar en een bekeken schot. De eindstand werd 6-2. Hoewel er hard gewerkt werd was het allemaal nog niet optimaal. Na een seizoen waarin we steeds beter of gelijkwaardig waren was dit weer even een nieuwe ervaring waar we wat van kunnen leren.