hoofdsponsorsjeugd20162017

De dag begon met veel regen. Later zag het er beter uit, het veld was goed en heerlijk om te voetballen. Een spannende wedstrijd was verwacht en dat werd het. Alle veertien meiden waren aanwezig; familiedag werd even uitgesteld, evenals Appelpop, want iedereen wilde er bij zijn.

De Redichem meiden begonnen uitstekend en energiek aan de wedstrijd. In het eerste kwartier kregen we een aantal opgelegde kansen maar die keepster van DTS hield echt alles eruit. Na een poosje werd DTS wat sterker en kreeg ook kansen. Vooral de hoekschoppen werden goed genomen en éénmaal vloog de bal toch binnen; 0-1. Opeens besloot onze vaste laatste vrouw Floor om een bal te onderscheppen en vervolgens de bal mee te nemen naar voren en door te lopen tot de zestien. Dit was totaal onverwacht voor ons, maar kennelijk ook voor de tegenstander. Dit mag je vaker doen Floor! Haar inzet ging echter rakelings naast.

De tweede helft bleef spannend. Beide teams speelden goed en met veel inzet om de wedstrijd te winnen. Redichem bleef stuiten op de keepster, maar ook Noa keepte uitstekend. Halverwege de tweede helft legde Laura terug op Sofie die van buiten de zestien, mooi en koel binnenschoot in de linker bovenhoek. ‘’Zo doe je dat nu meiden” zie je haar denken, maar veel te bescheiden om dat ooit te zeggen.

Het spel zag er in die fase goed uit. Toch was het DTS die alsnog de winst pakte. De snelle voorhoedespeelster was, de verder prima spelende verdediging, een keer te snel af. Redichem probeerde het nog. In de extra tijd ging zelfs de bal van Laura er via de onderkant van de lat niet in. Een energieke en spannende wedstrijd met voor ons wat minder goede uitslag: 1-2.