hoofdsponsorsjeugd20162017

Op een zwaarbewolkte 7 oktober stond de wedstrijd tegen Fortissimo MO19-1 op het programma. Een wedstrijd is een volle twee maal vijf en veertig minuten en zo bleek maar weer. Vanaf de eerste tot de laatste minuut was het opletten. Om drie minuten over twaalf werd gefloten voor de aftrap. Binnen twee minuten stonden we al achter. Er werd even iets te gemakkelijk gedacht over deze fysiek sterke tegenstander. Al heel snel kwam de gelijkmaker. Laura bediende Eva, die beheerst afrondde; 1-1. Even later kwamen de Redichem-meiden toch weer op achterstand.

Vanaf dat moment gingen we goed spelen. Lotus viel heel sterk in, op het middenveld werd goed overgespeeld en voorin wisten Vera, Eva en Laura elkaar goed te vinden. De gelijkmaker viel dan ook via Eva en even later werd zelfs een voorsprong genomen door een doelpunt van Laura op aangeven van Eva. Nog een paar kansen volgden in de eerste helft, maar vielen net niet binnen. Vlak voor rust een strafschop tegen en gingen we ietwat teleurstellend met 3-3 rusten.

‘’Iets meer dan de tegenstander willen doen, dat lijkt een groot verschil in spelbeeld te geven’’ viel Myrthe op. Dat was ook zo. We begonnen goed in de tweede helft. In de eerste minuut jaagden Anne en Annet de tegenstander op waardoor Laura de bal kreeg die Redichem weer op voorsprong schoot; 4-3. Daarna was eigenlijk de hele tweede helft voor Fortissimo. De goals vielen nog iets ongelukkig, maar er gingen een aantal ballen ook erg gelukkig niet in. We kwamen weer op achterstand na twee goals; 4-5.

Eigenlijk leek een gelijkspel er ook niet meer in te zitten, maar de meiden toonden veerkracht. In de laatste tien minuten werd er weer brutaler gezocht naar de aanval. Eva schoot nog naast en dan die laatste minuut! Laura zocht een opening in het overvolle strafschopgebied en werd onderuit gehaald. Een onvermijdelijke strafschop volgde. Er werd al gauw naar Esther gekeken om dat voor de eerste keer in ons team op zich te nemen.

De teleurstelling bij de tegenstander was zichtbaar. De wedstrijd leek immers duidelijk voor hen binnen, in een groot deel van de tweede helft. Nog nooit was ze door zoveel speelsters verteld dat ze toch echt niet de capaciteit had om te scoren vanaf elf meter. Maar Esther bleef koel, schoot technisch goed binnen en verdween met de grootste glimlach naar de kleedkamer.