hoofdsponsorsjeugd20162017

Ergens midden in Beneden-Leeuwen zie je links een fraai hek van de ingang van de voetbalvereniging Leones. Een naam die in 1929 bedacht werd door de toenmalige kapelaan. Een onbekende tegenstander maar gezien de uitslagen werd een lastige middag verwacht op deze 14 oktober.

Beide teams wilden aanvallen en het resulteerde daarom in een open wedstrijd. Het voetballen ging nog niet zo gemakkelijk en het was erg opletten voor de snelle vleugelaanvallers van Leones. Na twintig minuten kwamen we achter via een kopbal uit een vrije trap. Kort daarna werd Vera aangespeeld door Laura en rondde zij na een goede actie keurig af; 1-1.

Binnen twee minuten in de tweede helft kwam de bal via Lotus en op aangeven van Vera bij Laura. Vanaf rechts werd in de lange hoek binnengeschoten; 1-2. Dit was een mooie opsteker. Er kwam in de tweede helft steeds meer druk van Leones. Esther was echt top in de tweede helft. Alle gevaarlijke ballen werkte ze weg. Een tiental hoekschoppen kregen we tegen. Verschillende varianten, maar allemaal gevaarlijk. Vaak gered via de hand van Noa, het hoofd van Anne of Lisanne of iemand anders zat er wel met een voet tussen.

Eén keer leek de gelijkmaker gemaakt, maar verdween de bal via de binnenkant paal in de handen van een goed keepende Noa. Ondanks dat Robin en Fleur al een hele wedstrijd gespeeld hadden groeiden die juist in de wedstrijd. Yara en Lotus moesten in hun tweede wedstrijd op het middenveld alle zeilen bijzetten. Ze hadden geen keuze en gingen door. In de laatste vijf minuten Annet nog naar achteren om te helpen en alleen Sofie en Vera voorin. Sofie had een goede middag, voelde zich goed en was nog wel in voor een sprint in het eind haar tweede wedstrijd. Er werd niet meer gescoord. Winst tegen een sympathiek en goed team van Leones.