hoofdsponsorsjeugd20162017

Zaterdag 18 november stond de wedstrijd tegen Woezik MO19-1 gepland. Een sterke tegenstander die nog geen wedstrijd verloren had. De meiden hadden er zin in. Mooi op het hoofdveld. We maakten vooraf afspraken en de meiden wilden graag weer zo’n goede wedstrijd als vorige week neerzetten, alhoewel dit nog wat moeilijker zou zijn. Iets na twaalf uur werd de aftrap genomen en Woezik nam meestal het initiatief. Na vijf minuten kregen ze een kans maar een goed uitlopende Noa pareerde de inzet. De gasten combineerden in deze middag beter maar troffen een stugge verdediging en een laatste vrouw Floor die top speelde. Wat er door heen kwam, ruimde ze op en zo bleef het negentig minuten lang!

Redichem zocht in de eerste helft ook diverse keren de aanval. In een eerste counter gleed Eva nog onderuit waardoor de gasten goed wegkwamen. Na een klein half uur spelen was er een actie van links. Via Esmee werd de goed meelopende Vera bereikt, die vervolgens bekeken binnenschoot; 1-0.

We hadden het gevoel dat de gasten in de tweede helft anders speelden. Wat harder maar minder verzorgd voetbal. Zes minuten na de rust was er een breedtepass van Myrthe die opgepakt werd door Vera. Zij verzorgde een mooie pas op en Eva die ondanks veel tegenstand nog fraai afrondde; 2-0. Woezik bleef wel wat sterker en speelde vooral fel in de tweede helft. Er werd wel van alles geprobeerd. In de scheidsrechter Martijn hadden we echter iemand die zich door niets en niemand van de wijs liet brengen.

Het werd helemaal geen mooie tweede helft, maar de Redichem-meiden hadden wat onverzettelijks. Goed en geconcentreerd verdedigen door Lotus, Fleur en Annet. Felle duels door Anne en haar directe tegenstander, maar ook zo bij Louise en bij Yara. Niemand gaf iets cadeau. Er ontstonden halve kansen. Sofie haalde twee keer de bal razendsnel weg voordat iemand kon uithalen vanaf de zestien. Schoten op doel of hoekschoppen werden verder allemaal klemvast gepakt door Noa, waardoor de spanning gelukkig niet terugkeerde.

De Redichem-meiden hielden goed stand maar vergaten in de slotfase om gewoon zelf te voetballen. Drie minuten voor tijd werd het toch nog onverwacht spannend na een benutte strafschop. Het bleef 2-1 en nu zelfs tweede op de ranglijst. Een echte teamprestatie. We hadden eigenlijk wel bewondering voor de dames. Vorige week met mooi spel en nu gewoon met onverzettelijkheid de wedstrijd samen binnen te slepen.