hoofdsponsorsjeugd20162017

MO19 1 171202

Oei, het gaat een beetje vriezen bij de start van de meteorologische winter. Vermoedelijk niet zo sterk zodat het afgelast wordt, maar je weet maar nooit. Het is zaterdagmorgen 2 december om 07:00 uur. Even een voetbalschoen aan om te proberen in de achtertuin. Dat valt mee, de grond is zacht. De wedstrijden gaan echt door.

Vorige week in de laatste twee minuten hebben de meiden nog de overwinning uit Beuningen meegenomen zodat we met de MO19 de voorlopige eerste plaats pakten. Nog één overwinning zou betekenen dat we op 2 december nog eerste zouden staan en daarmee promoveren naar de hoofdklasse!

Moeten we dat willen? We hebben veel leuke en moeilijke wedstrijden in de eerste klasse. Soms goed gewonnen en ook meerdere keren met een doelpunt verschil een overwinning eruit gesleept. Eventueel maar overschakelen op de ‘survival modus’, geeft Walter dan aan. De meiden waren duidelijk. Wij gaan ervoor en zien dan wel! Zo hoort het en tegen AVIOS/DBV namen ze het initiatief en lieten het niet weer los.

In het begin komen een paar halve kansen aan beide kanten. Na een tien minuten kan Laura scoren die via Myrthe en Esther bereikt werd; 1-0. Tien minuten later gaf Myrthe een mooie pas op Eva die ze keurig afmaakte. Nog even bijna een doelpunt voor AVIOS maar Noa en Floor konden net nog wegwerken. Na ruim een half uur was er een aanval op links. De bal kwam werd vervolgens door Lotus mooi verlegd naar rechts op de opkomende rechtsback Annet. Haar actie en voorzet werd vervolgens mooi ingetikt door Laura, net voordat de keepster kon ingrijpen; 3-0.

Een mooie stand om de rust in te gaan en even op te warmen. Het was echt koud voor de toeschouwers. Toch waren er maar liefst een tiental moeders die keken in de tweede helft. Zo zie je maar waar de spirit van meiden vandaan komt. Natuurlijk worden vaders en ooms die er waren ook gewaardeerd.

De tweede helft bleef Redichem sterker. We kregen kansen. Via een voorzet van Eva maakt Vera nog de 4-0. Uit een hoekschop van Vera was er nog een eigen goal die de 5-1 betekende. Daarna nog wel enige kansen. Een schot van Anne op de linkerpaal en van Annet op de rechterpaal. In de slotfase nog een gestopte inzet van Esmee uit een hoekschop van Esther. Het bleef 5-1 en daarmee een promotie naar de hoofdklasse.

MO19 1 171202a