hoofdsponsorsjeugd20162017

Het is 17 februari. De competitie begint weer. Op een mooie zonnige middag hadden we echt onze eerste wedstrijd in de hoofdklasse. Meteen tegen VDZ, de ploeg die daarin net kampioen was geworden. Bij diverse meiden was er spanning in de ochtend. We spraken af om geen ontzag te hebben en voor elke bal te gaan. En dat gebeurde. In de eerste fase leek Redichem sterker. Na tien minuten ging Laura door op een moeilijke bal, maar kreeg die in tweede instantie waarna ze beheerst scoorde in de verre hoek.

VDZ was gevaarlijk via de buitenspeelsters die, als ze kans kregen, mooie voorzetten verzorgden. In een eerste hoekschop kopte de tegenstander nog kansrijk over maar vanuit een tweede hoekschop schoten ze snoeihard raak; 1-1. Na een half uur kwam Redichem weer voor. Eva scoorde heel fraai over de keepster heen na een mooie pas van Esmee 1-2. Nog voor rust was het bijna 1-3, maar Eva haar poging ging net naast.

We wisten dat VDZ in de tweede helft zou komen. De meiden op het middenveld streden voor elke meter tot ze even geen lucht meer hadden en ook de voorhoede hielp mee. Alle meiden in de achterhoede waren top vandaag. Uiteindelijk gaven ze niet echt een uitgespeelde kans weg. Wel waren er goede schoten van afstand. De schoten waren een prooi voor onze uitstekende stand-in keepster Lynn uit de MO15 (vorige maand pas 14 geworden!). Toch maakte VDZ de gelijkmaker na bijna een uur spelen. Vijf minuten later was het Renate die Laura met een goede pas bediende in de diepte. Laura scoorde weer beheerst; 2-3. VDZ drong aan maar Redichem kreeg nog een goede kans na een prachtige breedtepas van Eva. Vera haar inzet werd tegengehouden door de keepster waardoor het spannend bleef.

VDZ MO19 20180217

In de laatste minuut kreeg VDZ nog een vrije trap op 17 meter (zie foto). De inzet ging over en de prettig leidende scheidsrechter floot voor het eindsignaal. Een leuke wedstrijd tegen een sportieve tegenstander, met een voor ons heerlijke uitslag.

De nabespreking in de kleedkamer hebben we maar beperkt tot een gezamenlijk gejuichje. Renate moest daarna nog een wedstrijd spelen met MO17 en Fleur en Yara gingen de Vrouwen 1 versterken die hun eerste officiële wedstrijd speelden. Bijzonder detail daarbij was dat de 18 jarige Yara samen met haar moeder in Redichem VR1 speelde.