hoofdsponsorsjeugd20162017

Op 24 maart was de wedstrijd tegen de voorlopige koploper AVW/Westervoort. De allereerste Redichem-meidenwedstrijd was in 2012 ook tegen AVW (bekerduel), daarna speelden ze niet weer tegen elkaar. De aanvoerder kenden we nog. Andersom werd Noa ook herkend. Destijds 12 en nu rond de 18: ‘’olifantengeheugens bij die meiden’’.

Dan de wedstrijd. Redichem begon te gemakkelijk en er werd niet voor elke bal gestreden. Daar kom je gewoon niet mee weg. We kwamen daardoor direct in de verdrukking en binnen tien minuten stonden we 2-0 achter. Daarna pakten ze het geweldig op. Renate begon op het middenveld de duels te winnen, Fleur kwam voor de tegenstander en schakelde de spits uit. Voorin kregen we kansen. Eva scoorde de 2-1. Even later werd Laura weggestuurd op een pas van Vera en werd de gelijkmaker gemaakt. Nog voor rust bogen de meiden de stand om naar 2-3 door een goal van Eva en mooie assist van Vera.

Al vrij snel in de tweede helft kwam AVW middels een strafschop op gelijke hoogte. Nog verbouwereerd over de strafschop kwamen we achter met 4-3 en later zelfs 5-3. Deze vijf goals vielen maar liefst voor vier keer uit stilstaande situaties. Naast een penalty waren er drie corners die binnengeschoten werden. Net wat te lief en niet resoluut genoeg. Na een half uur spelen maakten de meiden de aansluiting. Renate zette heel goed door en bereikte Cheyenne die de tegenstander eruit kapte en op kracht de bal binnen werkte; 5-4. Nog een kwartier te spelen om die gelijkmaker te maken. Redichem probeerde het en bijna was het raak via onder meer Laura en Eva. Totdat twee minuten voor tijd AVW toesloeg via een counter; eindstand 6-4.

Met dank aan mooie foto’s van de fotograaf van AVW/Westervoort. Bijgaand een paar foto’s. Ongeveer nog tweehonderd op de site van hen.