hoofdsponsorsjeugd20162017

Op een zonovergoten 21 april kwam alweer een onbekend team (FC Gelre uit DIdam) voor ons op bezoek. Een blik op de website leerde dat zij in 1971 al waren begonnen met vrouwenvoetbal. Bij Redichem pas in 2012 met een groot deel van dit team als meisjes D-elftal.

De vijftien Redichem-meiden hadden zin in de wedstrijd. Binnen vijf minuten kregen we onze eerste kans. De inzet van Annet werd geblokt. Daarna werd de bal weer binnengebracht door Esther, maar Laura haar inzet werd gekeerd door de keepster. In de rest van de eerste helft was er een overwicht voor een sterk team van Gelre. Via een goede voorzet werd goed binnengeschoten en 0-1 voor de gasten. Na een half uur was er een goede actie van Eva en haar lob ging over de keepster heen, doch net naast. In die fase maakte Gelre de 0-2 en eerder raakten ze nog de lat.

Na de rust speelden we beter en moesten we die 0-2 wegpoetsen. De meiden namen het initiatief. Floor, die ook nu zoals bijna altijd top is (alleen te bescheiden om dat ook te vinden), op de sterkste tegenstander aan de zijkant. Na een kwartier spelen hield Louise het overzicht en gaf een perfecte pas op Sofie. Na eenmaal aannemen kon de bal bij het tweede contact keurig afgemaakt worden door Sofie; 1-2 en nog een half uur te gaan. Gelre had deze competitie nog maar twee tegengoals geïncasseerd en ook nu bleken ze erg stug. Geen duidelijke uitgespeelde kansen, wel onder meer een schot van Anne die net naast ging. Ook de verdediging van Redichem gaf vrijwel niets weg. De meiden probeerden het met goed spel, maar het bleef helaas 1-2 tegen de nummer twee.

Volgende week de koploper Treffers op bezoek. We zijn benieuwd, maar laten ons niet verrassen.