hoofdsponsorsjeugd20162017

Op 28 april kwam de koploper De Treffers van de MO19 competitie op bezoek. Om 12.00 blies scheidsrechter Wout voor het startsignaal. Meteen tegen de wind en in de regen in het eerste kwartier. We kwamen een beetje in de verdrukking. In de eerste helft waren de gasten beter. Er werd beter gecombineerd, men was harder en zetten beter door. Toch kregen we drie kansen via Annet, Laura en Vera. Treffers scoorde driemaal. Tweemaal uit een corner en een keer door een misverstand.

Iedereen wilde beter na rust. Beter voetballen en elkaar beter aanspelen. Dat lukte en de Redichem meiden namen met initiatief en speelden een prima tweede helft wat een beetje aanvoelde als een overwinning. Die kwam er niet. Wel scoorde Vera na 80 minuten de 1-3. De verdediging stond ook als een huis en liet vrijwel niets toe zodat de eindstand de 1-3 bleef.

Later op de middag won ook Treffers 1 van Redichem 1 met 0-2. Niet alle Redichem-teams verloren van de Treffers op deze dag. Rond half zes kwam de rechtsback van JO19-1 met een grijns naast me staan. ‘’We hebben gewonnen!’’ Ook al tegen De Treffers. De JO19, net gepromoveerd naar de eerste klas en nu alweer richting de bovenste plaatsen. ‘’Geweldig, hoeveel is het geworden?’’ “6-4”, klonk het zelfs met enige verontschuldiging, want een verdediger wil kennelijk toch minder tegengoals. ‘’Maar wij MOESTEN ook winnen”, voegde de rechtsback Mik eraan toe. Tja, MOETEN winnen. Is dat het verschil? Met de meiden inmiddels vijf nederlagen, waarvan de grootste de 1-3 van vandaag en nog maar één overwinning. Aanstaande zaterdag 5 mei al om 7.45 u naar Oeken/Brummen. Wij moeten winnen! Wie weet.