hoofdsponsorsjeugd20162017

In het Pinkerweekend stond de wedstrijd tegen Eldenia MO19-1 op het programma. Lekker op het hoofdveld van Redichem. Sommige meiden waren wat gespannen, maar ze hadden allemaal zin om te voetballen en iedereen was zelfs in dit Pinksterweekend aanwezig, inclusief de twee geblesseerden Eva en Cheyenne.

De meiden begonnen goed aan de wedstrijd. Er werd goed overgespeeld op het middenveld door Myrthe, Lotus en Anne en het team probeerde het initiatief te pakken. Er werd daarvoor hard gewerkt en we kregen meerdere kansen. De keepster van Eldenia redde knap op pogingen van Laura en Vera. Na een half uur nog een bal in het zijnet. Eldenia is een goed voetballende ploeg en probeerde dat ook te benutten. Achterin stond het echter heel goed en we gaven eigenlijk geen kans weg. Het bleef 0-0 tot de rust.

Na wat complimenten in de rust begon een ieder ook weer vol goede moed aan de tweede helft. Na tien minuten ging Sofie goed door op een steekpass. Haar poging werd net gekeerd. In diezelfde aanval kwam Renate vanaf het middenveld goed mee en schoot de bal bekeken in de lange hoek; 1-0. In het laatste kwartier probeerde Eldenia gelijk te maken. Tegelijkertijd ontstonden er kansen. Een mooie voorzet van Vera werd net niet door Louise en Laura binnengeschoten. Later een poging van Renate in het zijnet en een kans voor Anne die gekeerd werd.

De bevrijdende tweede treffer kwam niet en daarom werd in de slotfase heel hard gewerkt om die kleine voorsprong te behouden. De achterhoede hield het goed, maar even werd de adem ingehouden na een boogbal van Eldenia die net voorlangs ging. Het bleef een verdiende 1-0 overwinning. Het was de eerste keer dat nul werd gehouden in dit seizoen. Renate bleek de matchwinnaar en onze keepster Noa, die een goede en foutloze partij speelde, was wellicht nog het meest enthousiast met deze speciale 1-0.

Inmiddels geklommen naar plek 7 in de spannende competitie. Nog één wedstrijd te gaan en alles tussen plek 4 en 10 is nog mogelijk. Zaterdag de laatste wedstrijd van een leuk seizoen dat begon in Bennekom in augustus voor de beker en nu negen maanden later weer in Bennekom voor de competitie.

MO190512