hoofdsponsorsjeugd20162017

Op 2 juni gingen drie Redichem meiden-teams naar een toernooi in Westervoort; MO19, MO15 en MO13. Eind van een bijzondere week waarin zowel de MO15- als de MO13-meiden kampioen werden. Lekker voetbalweer en gezellig met meerdere Redichem-teams naar hetzelfde toernooi. Om 9.00 u aangekomen was er toch een valse start voor MO19. Het programma was net gewijzigd en de eerste wedstrijd was pas om half 12 in plaats van 10 uur. Enkele meiden hadden nog geen ontbijt gehad en iemand van hen kwam op het lumineus idee om eerst nog naar IKEA (op 1.5 km) te gaan voor een ontbijt. Dus genoten we met het hele team van een lekker ontbijtje met thee of dubbele espresso.

De wedstrijden bij de meiden gingen voorspoedig. Bij MO13 enkele gelijke spelen en enkele keren winst. MO15 had al twee maal gewonnen voordat MO19 begon. Het programma was gelukkig zodanig dat Mirte en Lynn van de MO15 om beurten bij MO19 konden keepen (onze keepsters waren er niet). En dat deden ze erg goed met een aantal mooie reddingen. De eerste MO19 wedstrijd was een spannende tegen Fortissimo. Vera verraste vriend en vijand door er langs te snellen. Haar voorzet werd binnengetikt door Eva. Ondanks druk bleef de voorsprong en werd zelfs door Eva de 2-0 nog gemaakt. Ook de tweede wedstrijd wonnen de meiden van VV Dieren door een goal van Vera en daarmee werden we eerste in de poulefase. Tegen AVW/Westervoort kwamen we achter met 2-0. Sofie scoorde tegen en meiden gingen hard op zoek naar de gelijkmaker. Dat lukte net niet. De laatste twee wedstrijden werden verdiend gewonnen en aanvoerster Myrthe mocht een mooie tweede prijs in ontvangst nemen.

MO15 bereikte de halve finales en verloor daarin op strafschoppen tegen een ploeg (Victoria Boys) die hoofdklasse speelt. De wedstrijd om de derde plek was spannend. Een licht overwicht voor Redichem, maar geen goals. Weer strafschoppen en na vijf pogingen stond het 4-4. Dus weer nieuwe speelsters aanwijzen. Veel spanning natuurlijk, maar Floor en Sophie durfden het aan en scoorden vervolgens. De zevende van de tegenstander belandde op de paal. De derde plek was binnen en de beker werd overhandigd aan aanvoerster Lynn.

MO13 deed niet onder voor de anderen en pakte eveneens een knappe tweede prijs. Diane was in die leeftijdscategorie zelfs uitgeroepen tot meest talentvolle speelster van het toernooi door de organisatie.

Een vermoeiende maar bovenal gezellige dag met goed voetbal van de Redichem-meiden.