hoofdsponsorsjeugd20162017

In de laatste week van het seizoen was er dinsdag nog bezoek van de wedstrijd Nederland-Slowakije. Samen met de vrouwen, en uitstekend geregeld door Yara, Bente en Peter, gingen we gezellig met de bus naar Heerenveen. Een veel beter Oranje en vreugde na de late 1-0. De volgende dag ging voor het halve team de vlag uit. Renate, Esmee, Annet, Floor, Laura, Myrthe en Noa slaagden voor hun opleiding.

Op 16 juni bij VRC in Veenendaal hadden we ons laatste toernooi van dit seizoen. Een ieder kreeg vooraf een verrassingstasje met 100% voetbal op deze Ladiesday. Onbekende tegenstanders uit een andere regio in onze poule. De eerste tegenstander (CDW uit Wijk bij Duurstede) was op papier het moeilijkst. We spraken af om vanaf het begin de tegenstander geen tijd te gunnen en zelf zo veel mogelijk te voetballen. De meiden hielden zich er meteen aan. Via een mooie combinatie vanaf links met Lotus, Myrthe, Eva en daarna Laura, was het Sofie die raak schoot na twintig seconden speeltijd. Na een kwartier viel nog de 2-0 door Laura op aangeven van haar zus. Die eerste was binnen.

De volgende drie wedstrijden werden allemaal met 3-0 gewonnen. We kregen ruimte en de meiden gebruikten dit door veel over te spelen, waaruit de goals ontstonden. Tegen Renswoude werd de 1-0 gescoord door Eva en vervolgens de drie vol via Vera en Laura. De volgende wedstrijd tegen VRC was 3-0 door een hattrick van Eva. In de laatste wedstrijd werd gescoord door Eva, Sofie en Anne. De mooiste actie kwam daarin van Vera. Zij kan namelijk een handstand op een voetbal uitvoeren en in één beweging de bal meenemen en na deze salto op haar voeten landen en de bal ver het veld in zwiepen (zie filmpje onderaan dit artikel, na de foto's ; doe het maar eens na).

Myrthe kon natuurlijk de eerste prijs in ontvangst nemen en eveneens kregen de meiden de extra prijs van het beste schieten op het gatendoek. Een mooie afsluiter van een gezellig en sportief topseizoen.

VRC langs veld

groepsfoto bij VRC