hoofdsponsorsjeugd20162017

Het lijkt zomer. De wedstrijd van MO17 van de 14e oktober is tegen Nijkerk, de koploper op dat moment. Door blessures heeft het team een hele krappe selectie is in dat opzicht kwetsbaar. Er kon alleen geleend worden van MO19 die daarna nog in Beneden-Leeuwen zou spelen. Super dat Yara, Sofie en Lotus direct aanboden om mee te doen. Bij de wedstrijd wil wel iedereen zijn. Renate en Esmee zijn mee. Ze staan al te popelen om maar iets te doen voor het team, maar hebben vervelende blessures. De opstelling is bekend. Op donderdagavond krijg ik als toevallige bezoeker in de Plus de opstelling al te zien op de mobiel van enkele dames.

In de eerste helft wordt verzorgd voetbal gespeeld. De verdediging geeft weinig weg en MO17 krijgt twee kansen. Cheyenne schiet net over en Sofie schiet raak; 0-1. Stand-in keepster Ilona – oprecht wat gespannen om op de goal te staan – moet een enkele keer ingrijpen en doet dat goed. In de pauze hebben Jessica en de meiden overleg over wie er zou gaan keepen in de tweede helft. Het lijkt Lotus te gaan worden. Yes! En ik haast me om te zeggen dat dit een goede keuze is. Zij moet immers nog 90 minuten mee naar de MO19 wedstrijd.

In de tweede helft gaat het verzorgde spelen samen met meer pit. Dit resulteert in meer kansen en veel meer dreiging vanaf het middenveld. Als gelegenheidsgrensrechter had ik al bij de 1-0 geen zorgen. Een jonge alerte verdediging met allemaal eerste jaars meiden. Linksachter Pascalle verdedigde fel en geconcentreerd met een uitstekende timing. Eigenlijk geldt hetzelfde voor Brenda en Robin. Manon zorgde voor rust en verdedigde veelal voetballend weer uit. Sofie scoorde nog fraai haar tweede van de middag en de winst was zeker binnen. Rond half één floot de scheidsrechter voor het einde. MO17 inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats.

Met maar liefst vijf meiden (ook Robin en Fleur van MO17) in de auto op naar Beneden-Leeuwen voor hun tweede wedstrijd van de dag.