hoofdsponsorsjeugd20162017

‘’The winter has his last fight’’, zei iemand vanuit het buitenland deze week tegen me. We hebben daar een ouderwetse uitdrukking voor: ‘’Maart roert zijn staart’’. En hoe! Het was bitterkoud op deze 17e maart, maar de velden waren goed en gelukkig konden junioren- en seniorenteams bij Redichem toch voetballen.

De meiden onder 17 waren enthousiast dat hun wedstrijd lekker wel door kon gaan en vanaf de aftrap namen ze het initiatief tegen Spero MO17-1. Na ruim vijf minuten werd Gwen op rechts in de diepte aangespeeld. De directe tegenstander werd eruit gelopen en ze schoot knap de 1-0 binnen. Niet veel later was het Anne die vanaf links de actie naar binnen maakte en vanaf 20 meter fraai over de keepster heen schoot; 2-0. Nog een paar kansen volgden en in de eerste helft werd het nog 3-0 via een doelpunt van Gwen na sterk doorzetten.

De tweede helft bleef Redichem duidelijk sterker en ontstond al snel de 4-0. Een diepe bal van Fleur werd kwam via een paar speelsters bij Iris terecht. Zij speelde Lynn goed aan die vervolgens in één keer mooi binnenschoot. Er kwamen best nog wel wat kansen. Mooie technische acties van Emma vanaf links en Gwen vanaf rechts konden net niet binnengewerkt worden. Lynn tekende met een schot de 5-0 aan en Anne de 6-0 na druk zetten vanaf de aftrap. Vervolgens ontstonden er nog kansen uit hoekschoppen. Een schot van Maud werd nog gered door de keepster en uiteindelijk tekende Lynn voor de eindstand; 7-0. Een keurige overwinning dames!