hoofdsponsorsjeugd20162017

Onder 12

Lees hier een leuk verslag van Sam ter Linde, die begin januari naar Amerika is verhuisd en vertelt hoe het er daar aan toe gaat.

Sam

In de recente meivakantie werd in Renkum het KNVB straatvoetbaltoernooi georganiseerd door het Sport en Beweegteam (o.a. Hans Kap) van de gemeente Renkum. Daar kwalificeerden Ruben, Roque, Joeri, Finn en Sven zich voor het Nederlands Kampioenschap Straatvoetbal 4 tegen 4, dat gehouden werd op zaterdag 1 juli in de Jaarbeurs in Utrecht.

Een volle dag met naast de wedstrijden veel activiteiten zoals het NK freestyle, een corner waar je met e-players fifa kon spelen en nog veel meer voetbalspelletjes. Maar we kwamen natuurlijk voor het 4 tegen 4 straatvoetbal toernooi, waar onder de naam Redichem aan werd deelgenomen in de categorie Onder 12. Er waren zeer veel talentvolle teams aanwezig van o.a. Vitesse, Heerenveen en Utrecht. En natuurlijk ‘Redichem’.

Na een mooie voorronde waarin twee keer overtuigend werd gewonnen en we één keer gelijk hebben gespeeld, mochten we als poulewinnaar door naar de Kwartfinale-poule. Daar troffen we twee moeilijke tegenstanders. De ene wedstrijd werd mooi met 2-0 gewonnen, maar helaas was de andere tegenstander iets meer ‘Street-wise’. Dit Bijlmer-team was fysiek en voetballend erg sterk en had eerder Vitesse verslagen. Tegen hen waren we niet opgewassen.

Maar ach, welke vereniging kan nu zeggen dat zij de kwartfinale van het NK straatvoetbal heeft bereikt? Redichem!

Nk straatvoetbal