hoofdsponsorsjeugd20162017

Bijna alle wedstrijden waren afgelast op deze 24e februari. Het vroor net een graadje te veel in de nacht en dooide net een graadje te weinig overdag. Toch was het heerlijk voetbalweer. Op deze mooie en frisse zaterdagmiddag hadden we alleen enkele bekerwedstrijden op kunstgras. Zowel MO17 als MO13 gingen naar respectievelijk Zevenaar en Arnhem om te voetballen voor een plaats in de kwartfinale. Beide teams haalden dat via een goede teamprestatie en eveneens in beide wedstrijden een hattrick.

MO17

MO17 begon iets twijfelend en stond al vrij snel met 3-0 achter tegen DSC. De tegenstander strafte alles af. Daarna rechtten de dames de rug en lieten niets meer door. Als team voor elke bal gegaan en nu wel een betere concentratie. En de kansen kwamen er ook. Uiteindelijk bogen ze deze 3-0 achterstand om in een hele fraaie 3-5 overwinning. Eva maakte hierin een zuivere hattrick en MO17 heeft zich geplaatst bij de laatste acht!

MO13

MO13 beleefde een leuke wedstrijd zonder achterstand. Vanaf het begin namen de meiden het initiatief tegen VDZ. Pas in de 21e minuut was het raak. Een goede corner van Diane werd door Nance binnengeschoten: 0-1. Redichem kreeg meer kansen maar ze vielen niet. VDZ drong aan maar achterin hielden Sifra, Mirte, Noortje en Nicky stand en bleef de kleine voorsprong tot de rust. In de loop van de tweede helft was het Nance die er doorheen kon lopen en scoorde beheerst de 0-2. Kort voor tijd volgde het mooiste doel. Eline, die de hele middag al goed bezig was, zette de aanval op. Via Lotte werd Iris bereikt die de bal doorschoof op Marit. Marit gaf Nance met een steekpass een niet te missen kans. Dat deed Nance uiteraard ook niet en schoot haar derde tegen het net; 0-3. Een hattrick en een plaats in de kwartfinale voor deze meiden. Knap gedaan!