hoofdsponsorsjeugd20162017

Vorige week woensdag hadden de meiden van de MO13-1 op papier een lastige tegenstander die net onder ons op nummer 3 van de ranglijst stond. Maar na het spelen van een goede wedstrijd konden we zonder moeite drie punten bijschrijven.

De spanning steeg want de volgende wedstrijd stond alweer gepland op zaterdag tegen het door ons gevreesde OSC, de ploeg die bovenaan staat. Uit hadden we weliswaar wat ongelukkig doch vrij dik verloren dus moesten we alle zeilen bijzetten om kans te behouden op de felbegeerde kampioenstitel.

De wedstrijd ging gelijk op en beide ploegen speelden erg goed en gaven elkaar op een paar kansjes na geen enkele ruimte. Bij winst zou OSC zeker zijn van het kampioenschap maar wij hadden afgesproken onze huid duur te verkopen door maximaal weerstand te bieden. En deze afspraak “stond”. Alle linies waren scherp en de bal werd lekker rondgespeeld, het publiek genoot zichtbaar.

De kampioensvlaggen die door de tegenpartij al waren meegenomen konden keurig netjes opgerold blijven en weer mee naar huis worden genomen want na het openingsdoelpunt van Nance, pas halverwege de ontzettend spannende tweede helft volgden nog drie schitterende doelpunten van ons kanon Diane. Het was zeker zo belangrijk dat alle meiden er voor hebben geknokt en voor iedere meter hebben gestreden.

Een belangrijk momentje was het dat bij de 2-0 stand Tessa nog even een penalty stopte, dit was een zeer belangrijke redding. De eindstand van 4-0(!) was daarom ook verdiend. Gedesillusioneerd dropen de tegenstanders weer af van het Wilhelminasportpark richting Nijmegen.

Als de meiden aanstaande zaterdag weer winnen zou het zo maar eens kunnen dat ze maandag 28 mei geschiedenis gaan schrijven uit tegen RKPSC in Pannerden kampioen gaan worden. Maar zoals ik al schrijf moet er eerst zaterdag gewonnen worden.