hoofdsponsorsjeugd20162017

Soms hoor je wel eens dat een bekerwedstrijden om te oefenen zijn. In het verleden was dat ook wel iets voor te stellen omdat de meeste wedstrijden al in augustus plaatsvonden. Maar eigenlijk heb ik dat nooit zo gevoeld en begrepen. Je wilt toch altijd door in de beker, al was het maar om een extra wedstrijd in de schoot geworpen te krijgen in oktober.

De jongste meiden, het MO11-1 team van Chris en Patrick bleken meteen al in een soort knock-out fase gekomen te zijn doordat er een team afviel. Deze hele jonge dames voetballen allemaal zo goed en met energie zodat ze de tegenstander SKV met 9-0 opzij zetten en doorgaan in de beker. Han en Span namen met hun MO13-1 team geen enkel risico. Met een drietal oefenwedstrijden in augustus gingen ze optimaal voorbereid de beker in. De eerste wedstrijd werd daardoor met dubbele cijfers gewonnen. Een tweede wedstrijd was een kleinere overwinning en voldoende om door te bekeren.

Bij de junioren was de helft succesvol. MO15-1 won hun eerste wedstrijd bij SKV met 0-1 om vervolgens de tweede wedstrijd wat ruimer te winnen en ook een keurige plek in de knock-out fase te krijgen.

Tenslotte het MO17-1 team. Na een ruime en gemakkelijke overwinning in Kesteren volgde een thuiswedstrijd tegen de Bataven. In deze wedstrijd kon het beslist worden. Op een buiige zaterdagmiddag kwamen de Redichem-meiden door niet goed opletten al binnen een paar minuten achter. Het werd vervolgens een wedstrijd met een overwicht voor Redichem, maar met erg weinig kansen. Het bleef heel lang 0-1 totdat Anouk mooi met links binnenschoot in de laatste vijf minuten; 1-1. De beslissing zou dus vallen na de derde wedstrijd. Een 3-1 overwinning thuis met doelpunten van Anouk, Lisa en gastspeelster Danique uit de MO15-2 bleek precies genoeg om op doelsaldo door te gaan; 14-3 voor Redichem tegen 13-2 voor de Bataven.

Fijn, weer wedstrijden op de nog lege 21 oktober!