hoofdsponsorsjeugd20162017

Op 30 september is het voor de eerste maal in dit seizoen dat alle zeven meidenteams in actie komen. En hoe! Iedereen sleepte de drie punten binnen. De jongsten, MO11-1 wonnen knap met 0-2 uit tegen ESA MO11-1. Een ongetwijfeld spannende wedstrijd van MO13-2 werd gewonnen met 2-1 tegen Aquila MO13-1. MO13-1 liet er helemaal geen twijfel bestaan wie de beste was. Bennekom MO13-1 werd met 8-1 aan de kant gezet.

Dan de junioren. Die moesten elkaar wat helpen in verband met blessures. MO15-2 maakte er een mooie stand van uit tegen Ewijk; 4-8. MO15-1 bleek geen probleem te hebben als je uit kan gaan van de 13-0 overwinning.

MO17-1 moest al vroeg aan de bak. Om 7.30 u verzamelen op het sportpark is best vroeg voor meiden van 15-17 jaar. Door blessures was er hulp nodig. Gelukkig boden Vera en Laura van de MO19-1 zich aan zodat er met net genoeg speelsters naar Putten gegaan kon worden. De MO17 meiden bleken de baas in het veld. De wedstrijd speelde zich af op de helft van Putten. Geert gaf aan Fleur, die als voorstopper stond, de opdracht om mee op te komen. Na tien minuten schoot zij met een bekeken schot binnen vanaf de zestien. In de eerste helft vielen er nog twee goals van Laura en twee van Renate zodat er met een 0-5 voorsprong de thee opgezocht werd. Niemand kwam langs de vleugelverdedigers Berna en Robin. In de tweede helft ging daarom Louise de goal verlaten om lekker haar energie kwijt te kunnen op het middenveld. Het MO17 team bleef goed combineren hetgeen resulteerde in drie assists van Cheyenne en uiteindelijk zeven verschillende doelpuntenmaaksters. In de tweede helft werd tweemaal gescoord door Anouk, Manon en Vera. Louise trof nog eenmaal doel zodat een 0-12 eindstand bereikt werd. Helaas liep de, immer onvermoeibare Renate, op het eind van deze gemoedelijke wedstrijd nog een voetblessure op.

Het was al kwart over drie wanneer de wedstrijd van MO19-1 startte in Nijmegen tegen de Trekvogels. Redichem begon goed. Annet had een goede actie en haar voorzet werd door Eva binnengetikt. We bleven de betere maar na een twintig minuten nam de tegenstander het wat over zodat er een soort reparatievoetbal ontstond. Trekvogels was alleen gevaarlijk met goede afstandsschoten. De pas dertienjarige Lynn (van de MO15-2) stond op doel en keepte geweldig. Alles hield ze tegen en was gewoon baas in de goal. In de tweede helft kon Eva al gauw een fraaie 2-0 maken en zag daarna nog een doelpunt afgekeurd. Even later was het Myrthe die Anne in de diepte op maat bediende waardoor ze de tegenstander er uit kon lopen en keurig afrondde; 0-3. Eénmaal ging Trekvogels er combinerend door in de midden zodat de 1-3 viel. De meiden werkten hard om die voorsprong vast te houden. Het was al vijf uur toen zowel Laura als Vera met een mooie actie nog een keer op de goal afgingen. Hun inzet werd gekeerd door de keepster. Dat was geen probleem. De meiden sleepten de 1-3 overwinning wel binnen en bovendien hadden juist zij voor tien uur ’s morgens elk al twee maal doel getroffen.