Olla olla,

Definitie van een tombola: een tombola is een soort loterij, waarbij altijd wordt uitgekeerd. En tot nu toe blijkt dat volledig de waarheid te zijn. Drie wedstrijden zijn wij onderweg en, af en toe met kunst- en vliegwerk staan wij fier bovenaan. Drie gespeeld en negen punten.

Een tombola zal het ook gaan worden wat betreft de punten die aangehaald gaan worden in dit verslag. Er zijn namelijk te veel gebeurtenissen die de revue hebben gepasseerd. En als je niet uitkijkt wordt het dan snel een verslag van een kantje of 35. En gezien het feit dat er weinig plaatjes zijn denk ik dat de gemiddelde lezer bij bladzijde 1, misschien anderhalf toch echt weg is met zijn of haar aandacht.

VDZ uit

Eerste wedstrijd van het seizoen en dat pas op de 23ste September. VDZ uit. Late start maar de zon en de temperatuur deed aardig zijn best om ons een heerlijk zomergevoel te geven. Vol goede moed togen wij naar het Ernemse. Sterke opstelling maar het is altijd maar weer afwachten waarmee de tegenstander op de proppen komt. Ah nee hé. Geen wissels. Geurt je moet vlaggen!!!! Pfff. Johan, helaas even “gedegradeerd” tot vaste toeschouwer moet de honneurs met het schriftje maar waarnemen.

En daar zit ik dan op de 24ste Oktober over een schriftje heen gebogen met daarin aantekeningen die zeer uitgebreid maar haast onleesbaar zijn. Eén van de eerste notities is dat wij een nieuwe trouwe supporter hebben. Hr. Piksen Sr. moet helaas af en toe verstek laten gaan maar Laurie den Ouden neemt zijn plaats vlekkeloos in. Zelfs de droge humor wordt daar haar overgenomen alsof het de normaalste gang van zaken is. Laurie was aanwezig omdat haar pa René met ons mee kon doen. En dat deed hij zeer verdienstelijk. Al deed hij nog wel even een Han van de Borntje door in de tweede helft het nog even spannend te maken en de bal via een wel zeer fraaie curve boven Hans op de lat te deponeren. Han van de Borntje zult u zeggen. Uitleg: Han zakte in de eerste helft figuurlijk door de grond. Zeer, maar dan ook zeer schuldbewust was hij na een wel erg ongelukkig moment. Tijdens het uitverdedigen schiet hij de bal tegen een tegenstander aan en hoe het kon gebeuren dat weet nu nog niemand. Maar alsof hij aan het biljarten was vloog de bal met rechtsdraaiend effect in de linker bovenhoek. Als het geen tegendoelpunt zou zijn geweest zou je zeggen dat het een schitterend doelpunt was. Voor de rest weer even het schriftje (een nieuwe trouwens gekregen van Kesie) erbij. Even lezen. Oh ja… de spits van VDZ krijgt van zijn medespelers op zijn falie. Al hoofdschuddend en zeer verongelijkt kijkend roept hij uit….Maar ik doe helemaal nixs. En dat was goed voor ons en minder voor VDZ. Wat verder opvalt zijn de kansen voor ons voor open goal. Ff tellen: sowieso drie keer lees ik. Oh ja de eindstand: 1 tegen 4 en de eerste drie punten binnen. Over een uniek fotomomentje met een wel erg mooi hesje die zeer vrouwelijk was ingestopt in een broek zal ik het maar niet meer hebben. Al genoeg over gesproken.

Otterlo thuis

Wedstrijd 2 Otterlo thuis. Altijd lastig en vorig jaar gingen wij nog echt zwaar de bietenbrug op tegen hen.

Man man wat een gedoe. De ene blessure na de andere. Gelukkig kunnen wij terugvallen op het derde en hebben net een team bij elkaar kunnen sprokkelen. Tom zeer robuust als laatste man stond als een huis te verdedigen. Wij voelden dit als een zeer nadrukkelijke sollicitatie om te promoveren naar de Veteranen. Maar na ampel beraad zijn wij tot de conclusie gekomen dat wij dit het derde niet aan kunnen doen.

Het onderwerp TOMbola is niet voor niets gekozen. Deze wedstrijd was een loterij en kon alle kanten op. Zeg denk ik genoeg dat wij met 3 tegen 0 voorstaan en even niet opletten. Gevolg 3-4 en wij moesten weer aan de bak. Nou mouwen opstropen. David inbrengen en gaan… David viel zeer verdienstelijk in en had er eigenlijk wel een paar kunnen maken. Kesie die zich opwierp om het doel te gaan verdedigen. Hij deed erg zijn best om Hans te benaderen. Net niet gelukt maar de intentie was er wel. Geen “normale” keeper? Nee.. Hans doet mee met het tweede. Gerrit is aan het zwemmen of laat iemand zwemmen, dat weet ik niet zeker meer en Erwin heeft een spiertje waar hij het bestaan niet vanaf wist totdat hij in Mei (ja toen al) een balletje wilde trappen. Duss gevolg….Kesie die zo goed is om het goal te verdedigen. Top.

Naast het bizarre scoreverloop vielen er nog een paar dingen op. Remco die een duel aangaat. Nu is dat niet ongewoon maar dat hij er als “verliezer” uitkomt das niet normaal Joh… Gevolg derde middenvoetsbeentje van zijn middelste grote teen (of zoiets) van zijn rechtervoet doet au en is gebroken. Doe er luchtig over maar dit is natuurlijk helemaal niet fijn. Sterkte Remco en je kan nog altijd vlaggen. Hou jij wel bij op één been. Ander punt om absoluut even aan te halen gaat over de rechter verdediger van Otterlo. Wat zal hij slecht geslapen hebben. Kan niet anders. Horendol werd hij gespeld door Bert J. Linksom, rechtsom, onder en boven, aan alle kanten werd hij voorbij gelopen. Zelfs toen hij aan de noodrem wilde gaan trekken was Bert te snel voor hem. Genot voor ons om te zien maar een nachtmerrie voor hem. Kan niet anders.

Einduitslag 7 tegen 5.

Oh ja: de man van de wedstrijd was Frans Tack! In plaats van zelf te ballen floot hij ons.

Wat opviel:

  • Hij floot een HELE wedstrijd. Een hele wedstrijd heb ik nog niet eerder meegemaakt.
  • Hij was achter en voor te vinden. Dat hij zoveel meters maakte heb ik ook nog nooit eerder meegemaakt.
  • Hij floot foutloos maar dan ook echt foutloos. Foutloos tijdens zijn voetbalperiode….ach laat maar….
  • Alle gekheid op een stokkie. Frans was echt goed en dat was fijn.

EMM thuis

Afgelopen Zaterdag wedstrijd drie. EMM thuis.

Oh oh inhaal programma. Zal EMM met het gebruikelijke elftal aankomen of zullen zij versterking hebben meegenomen van andere elftallen?? Dat was een vraag die wij ons van te voren stelden. Gelukkig voor ons bleek dat zij met pijn en moeite 11 Randwijkers bij elkaar hadden kunnen trommelen waarvan sommige verre van fit waren. Over de wedstrijd kan ik kort zijn. Niet zoveel aan namelijk. Eénrichtingsverkeer in wandeltempo. Kans op kans werd om zeep geholpen. Laurie, ja alweer zij, hield het schriftje bij. Zij was eigenlijk niet aanspreekbaar tijdens de wedstrijd want zij was te druk met het zetten van streepjes. Eén streepje was een opgelegde om zeep geholpen kans. Het was maar goed dat ik een nieuw schriftje heb gekregen en Laurie heel klein kan schrijven anders was hij nu al vol geweest.

Twee goals eruit halen. Gerrit met een absoluut mooie goal. Lob schot over de keeper heen. En een meer dan mooie voorzet van de Ziener die werkelijk weergaloos werd ingekopt door Bert.

Als laatste over deze wedstrijd: Marco komt eraan. Zo dicht bij een doelpunt maken is hij nog niet geweest. Het wachten is op zijn eerste doelpunt en die gaat zeer binnenkort vallen. Kan niet anders. 7 tegen 0…..

Martijn? Welke Martijn?

Voor de rest nog… discussie aan het begin van het seizoen. Welke Martijn wordt de eerste en welke de tweede. Ons team is namelijk versterkt met nog een Martijn S. Martijn Schuijers is de versterking. Absoluut fijn dat hij er bij is. Zowel voor zijn voetbaltalent als voor zijn persoonlijkheid. Past naadloos in het geheel. Het lijkt wel dat de “oude” Martijn één en ander in de gaten heeft gekregen. Hij laat zichzelf namelijk niet zo snel het kaas van het bord eten. Een gezonde competitiestrijd is aangegaan. Zelf voelen zij dat niet zo maar wij maken daar natuurlijk weer graag een verhaal van.

Doelpuntenmakers

Oh ja het duurde Martijn Sp te lang allemaal. (zal denk ik misschien wel een heeeeel klein beetje te maken hebben met het feit dat hij een keer heeft gescoord!!!) Daarom stuurde hij mij van de week deze app:

  • VDZ: achter, 1-1 Kees, 1-2 MartijnSp (2), 1-3 Rockes en 1-4 Kees
  • Otterlo: Marijn Sp (2), 2-0 Martijn sc (1), Bert Jurius, dan 3-4 achter, 4-4 Richard, 6-4 Martijn sp (2), 5-5, 6-5 Martijn Sp(2), 7-5 Martijn Sc (1)
  • EMM: Martijn Sp, 2-0 Willem, 3-0 Gerrit, 4-0 Willem, 5-0 Martijn Sp, 6-0 Gerrit en 7-0 Bert.

Dit was hem. Toch weer (te) lang geworden. Tot de volgende week maar weer.