Olla olla,

Kesie heeft de honneurs waargenomen.

Dus onderstaand verslag:
Geschreven door Kesie
Redactie door Kesie
Eindredactie door Kesie
Eerste verspreiding door Kesie.

Hier is te dan.

Drie keer scoren, toch verliezen

En zo reisden de veteranen van Redichem af naar het 400 kilometer ten noorden van Parijs gelegen Harskamp. Als trotse koploper na overwinningen op VDZ (4-1, had 12-1 moeten zijn), Otterlo (7-5) en EMM (Elf Manke Mannen, 7-0, had 18-0 moeten zijn).

Harskamp had nog niet zo veel laten zien, dus er was alle reden voor optimisme bij de Redichem-mannen. Dat werd er ook niet minder op na de eerste tien, vijftien minuten. Bij verschillende aanvallen op het doel van de Harskampers ging de bal er namelijk telkens net niet in. Voor de onpartijdige toeschouwer, die er overigens niet was, was het alleen maar de vraag wanneer er gescoord zou gaan worden door de zwart-gelen.

Johan (De Snor, niet de onze), Wilfred en René (Gijp, niet de onze) weten nog steeds niet wat er kantelde, maar plotseling lag de bal achter onze Hans. Na het verschillende malen extreem vertraagd afspelen van de video zagen deskundigen plots een lichtflits langs linksachter Bert schieten. Het vermoeden bestaat dat het gaat om de rechtsbuiten van Harskamp.

De onverwachte tegengoal van de Veluwers zorgde voor een overdreven drang naar voren van Redichem. Nog geen vijf minuten later lag de bal echter opnieuw achter Hans: 2-0. De goedgevulde bank van Harskamp werd gek, in de dugout van Redichem -met reserve Gerrit en kreupele Kees- werd het steeds stiller.

In het vervolg van de eerste helft werd het er niet beter op. De zwart-gelen in een stormloop op het doel en een scherp counterend Harskamp dat er voor rust nog eens twee bij prikte. Inmiddels was het dan eindelijk ook raak voor Redichem door Rockes: 4-1.

In de rust ging het er stevig aan toe in de kleedkamer, dus hoog tijd om maar naar eens naar de kantine te vertrekken voor een broodje kroket en een broodje hamburger. Even een bodempje voor het Oktoberfest leggen.

En zo zag ik -wachtend op de versnaperingen- vanuit de kantine dat er qua spelopvatting niet veel was veranderd. Redichem naar voren, Harskamp loerend op de counter. Veel te laat in de wedstrijd viel de 4-2 (weer Rockes) en daarna nog een eigen goal na een strakke lage voorzet van señor Roque (4-3).

Nu dreigde het toch nog even spannend te worden, want Redichem rook een punt. Harskamp begon nu wel opzichtig tijd te rekken. Dat stoorde Bert zo erg dat hij een afgeslagen bal die in het buitenste buitenbos was beland, sprintend ging halen. Zo kon de vijandelijke keeper toch nog relatief snel de doelschop nemen. Dat zal ze leren!

Verder dan de 4-3 kwamen onze veteranen niet en dat was toch wel een lichte domper op de eerste rondes van het bierfeest. Maar na anderhalve liter was ook dat leed verzacht. Volgende keer wacht DVOV.

(Kees)