Op deze zonnige 12e mei stond de uitwedstrijd tegen de vrouwen 1 van Oranje-Wit uit Elst (Utrecht) op het programma voor vrouwen 1 van Redichem. Aangekomen als toeschouwer is het ook leuk om even te vlaggen en Emma slaat dat aanbod niet af. Een bescheiden scheidsrechter zei dat hij nog bijna nooit gefloten had, maar eigenlijk niet kon weigeren omdat zijn dochter daarin speelde. Het ging prima in deze sportieve wedstrijd.

De wedstrijd startte en in eerste minuut werd via een mooie combinatie van Anne en Vera, de spits Miranda bereikt. Haar inzet ging net naast en de tegenstander was meteen wakker. De volgende tien minuten waren niet fel genoeg. Misschien werd te gemakkelijk gedacht. Daarna pakten de dames het weer op. Op links waren er mooie combinaties met Myrthe, die een uitstekende ingebouwde eigenschap heeft om altijd vrij te lopen en over te spelen.

Een aantal hoekschoppen volgden voor Redichem dat een licht overwicht had, maar er viel geen goal. Totdat na een half uur spelen Anne zichzelf vrij speelde en mooi vanaf 25 meter in de linkerbovenhoek schoot; 0-1. Ed was nog enthousiaster dan ik. “Ik had dat meiske al gezegd dat ze moest schieten, want ze heeft een goed schot”. Dat was haar inderdaad verteld. Heerlijk op voorsprong! Dit duurde eigenlijk maar een paar minuten en een snelle uitval van de tegenstander betekende de gelijkmaker.

In de tweede helft weer een licht overwicht voor Redichem. De tegenstander was wel gevaarlijk via snelle uitvallen. Deze werden goed onderschept door de achterhoede en bleek Chanise als laatste vrouw een uitstekend slot de deur te zijn. De tegenstander had overal wel snelle speelsters lopen. In de verdediging was er iemand als schaduw op Vera, waar ze ook heen ging. Toch viel een paar keer bijna een doelpunt. De prima poging van Annet van 25 meter werd nog net overgetikt door de keepster. Angela wilde toch wat forceren en stuurde linksachter Judith naar voren als het maar even mogelijk was. Dat gaf wel extra druk. Martine schoot met links op de kruising en de terugvallende bal werd door de instormende Vera net overgeschoten. Het bleef 1-1 in een leuke wedstrijd.