Seizoen 1990 - 1991

De jaren ’90 beginnen voor Redichem sportief gezien dramatisch. In een zware competitie (4e klasse B) blijft de teller onder leiding van trainer Jan Menting aan het eind van het seizoen op een schamele 3 punten steken.

Toch gloort er hoop aan de horizon. Een talenvolle lichting jonge voetballers dient zich aan. Een lichting die voor een groot deel het gezicht vormt van de selectie van Redichem in 90’er jaren.


Seizoen 1991 - 1992

Op een niveautje lager blijkt direct dat de spelersgroep over de nodige kwaliteit beschikt. Onder leiding van trainer Bert Schinkel wordt in het seizoen 1991 - 1992 op overtuigende wijze het kampioenschap in de onderafdeling in de wacht gesleept voor het Nijmeegse Blauw Wit. Dit is overigens tot op heden de laatste keer gebleken dat de kampioensvlag gehesen kon worden.

Staand v.l.n.r.: Hans van Beek, Theo Gerritsen, Gert Hazeleger, Michel Bosveld, Henk van de Berg, Victor van Zoest, Wim van Bruxvoort, Dick Verstegen, Bert Schinkel (trainer), Jaap van Zoest, Ton Kreeftemeijer (vlaggenist), Peter van de Berg (verzorger).
Zittend v.l.n.r.: John Verstegen, Erkan Akmaner, Erik Bekkers, Henk Stunnenberg, Wout Beekhuizen, Evert Capel.
Liggend op de voorgrond: Wim van den Born.


Seizoen 1992 - 1993

Het seizoen 1992 - 1993 dreigt al snel een mislukking te worden (drie punten uit de eerste 11 duels, volgens de oude telling). De verjonging in de spelersgroep lijkt zijn tol te eisen. Dankzij echter een zeer sterke laatste fase van de competitie (10 punten uit 6 wedstrijden) wordt in de legendarische laatste wedstrijd zowel degradatie afgewend als een periodetitel in de wacht gesleept. In de nacompetitie tegen EMM en Duno lukt het echter niet om voor een nog grotere stunt te zorgen Sindsdien is Redichem niet meer zo dicht bij de derde (nu 2e klasse) geweest.


Seizoenen 1993 - 1995

De komst van de nieuwe trainer Henri ten Klooster in het seizoen 1993 - 1994 laat een frisse wind door de vereniging waaien. De spelersgroep wordt verder verjongd:

Staand v.l.n.r.: Ton Kreeftemeijer (vlaggenist), Johan Pama (leider), Harold van de Berg, John Verstegen, Henk Elings, Han van de Born, Hans van Beek, Henri ten Klooster (trainer), Michel Bosveld, Jan Stoel (hoofdsponsor).
Zittend v.l.n.r.: Johan Meeuwis, Wilco de Graaf, Rik Kerkhof, Henk Stunnenberg, Jeroen van Willigen.

De eerste wedstrijd wordt echter een deceptie, haalde zelfs de lokale radio, en zal de boeken in gaan als de zwaarste nederlaag die Redichem in haar geschiedenis in een competitieduel geleden heeft : 0 - 14 verlies tegen het Apeldoornse Groen Wit! De ploeg herpakt zich echter en groeit dat seizoen uit tot een verdienstelijke middenmoter.

Hoewel Redichem midden jaren ’90 over een talentvolle spelersgroep met veel potentie beschikt wordt er in het seizoen 1994 - 1995 continu tegen degradatie gevoetbald. Lang ziet het ernaar uit dat het 4e-klasseschap behouden kan blijven, maar in een spannende slotfase, wordt het pleit beslecht doordat Opheusden een onverwachte zege bij Sparta ’57 (het huidige DSF) behaalt en Redichem verliest van “aartsrivaal” Wodanseck: degradatie naar de onderafdeling.

De KNVB voert ondertussen een wijziging in de structuur door en de “onderafdeling” wordt omgedoopt tot de 4e klasse.


Seizoenen 1995 - 1998

Nadat in 1995 - 1996 nipt naast het kampioenschap wordt gegrepen (een tweede plaats achter het Nijmeegse Hatert), wordt in het seizoen 1996 - 1997 met de inmiddels meer ervaren spelersgroep wederom een gooi gedaan naar de titel. De ploeg speelt in die periode als een geoliede machine. In 24 wedstrijden worden 56 punten behaald en maarliefst 100 doelpunten gescoord.

Het Doetinchemse SKVW’75 haalt echter een nog beter rapportcijfer en wordt kampioen. Redichem rest een loodzware nacompetitie. Eerst wordt het in een bloedvorm verkerende WVV Wageningen (na een 1-0 overwinning thuis en 0-0 in de uitwedstrijd) teruggewezen, waarna een halve competitie tegen de 4 periodewinnaars van de andere 4 vierdeklassen volgt.

Uiteindelijk wordt in de 30e officiële wedstrijd van het seizoen na een 1-7 overwinning in Glanerbrug tegen Sportlust de promotie naar de 3e klasse bewerkstelligd. Een zwaarbevochten promotie die traditioneel is gevierd met een rondrit "op de kar" door Heelsum en Renkum.

In het feestgedruis te onderscheiden: Felix Bouwman, Dick Verstegen, Patrick Siccama, Michel Bosveld, Henk Stunnenberg, Frank Bosscha (half), Victor van Zoest, Luc Bosscha (leider), Henk van Almenkerk, John Verstegen, Folly Douma (supporter), Henri ten Klooster (trainer), Cees van de Brink (supporter), Stephan van Logchem.

Het seizoen 1997 - 1998 is het 5e en laatste seizoen van Ten Klooster als hoofdtrainer. Hoewel het nog even spannend dreigt te worden, speelt Redichem zich in de één na laatste wedstrijd van het seizoen veilig voor de derde klasse.


Seizoen 1998 - 1999

De nieuwe trainer Claus Burgers vaart in het seizoen 1998 -1999 een nieuwe koers. Na een onthutsend slechte seizoenstart (1 punt uit de eerste 8 wedstrijden) staat Redichem echter alweer met één been in de 4e klasse. Burgers stapt op en de Wageningse trainer Jan Zeggelaar neemt het roer over.

Staand v.l.n.r.: Victor van Zoest, Jan Zeggelaar (trainer), Luc Bosscha, Titus Bosscha, Michel Bosveld, Jeroen van Willigen, John Verstegen, Jaap Raven, Kerim Hoorweg, Peter van de Berg (verzorger), Peter Schouten (vlaggenist)
Zittend v.l.n.r.: Harold Schneidhorst, Rik Kerkhof, Ronald de Jong, Frank Bosscha, Stephan van Logchem, Marcel Leertouwer, Valentijn Sieders, Patrick Wijnands, Hans van Beek.

Zeggelaar grijpt terug op de vertrouwde spelersgroep en krijgt de ploeg weer aan het voetballen. In een alles of niets poging worden maarliefst 17 punten uit 8 wedstrijden gehaald. Uiteindelijk net te weinig om degradatie naar de derde klasse af te wenden.


Redichem 1990 - 2000 in vogelvlucht

Seizoen Klasse Behaalde resultaten Trainer
1990 - 1991 4e klasse B Degradatie naar onderafdeling Jan Menting
1991 - 1992 onderafdeling Kampioenschap, promotie naar 4e klasse Bert Schinkel
1992 - 1993 4e klasse A Handhaving 4e klasse, periodekampioen-schap / uitgeschakeld in nacompetitie Bert Schinkel
1993 - 1994 4e klasse B Middenmoter Henri ten Klooster
1994 - 1995 4e klasse A Degradatie naar onderafdeling Henri ten Klooster
  onderafdeling
wordt 4e klasse
  
1995 - 1996 4e klasse A 2e plaats in de competitie Henri ten Klooster
1996 - 1997 4e klasse A Periodekampioenschap / promotie via nacompetitie naar 3e klasse Henri ten Klooster
1997 - 1998 3e klasse A Handhaving 3e klasse Henri ten Klooster
1998 - 1999 3e klasse A Degradatie naar 4e klasse Claus Burgers / Jan Zeggelaar
1999 - 2000 4e klasse A Periodekampioenschap / uitgeschakeld in nacompetitie Hans Alkemade