Seizoenen 1999 - 2001

Na de degradatie van het voorgaande seizoen probeert Redichem zo snel mogelijk het verloren terrein goed te maken en promotie naar de 3e klasse te bewerkstelligen. Een nieuwe trainer wordt aangesteld: de chirurg Hans Alkemade. De trainer laat de teugels iets meer vieren, hetgeen in het eerste seizoen (1999 - 2000) direct de eerste periodetitel oplevert. Naarmate het seizoen vordert gaat het echter moeizamer en de ploeg eindigt uiteindelijk in de middenmoot. In de nacompetitie wordt aanvankelijk wel gewonnen van Victoria, maar Ostrabeke blijkt een maatje te groot.

Het seizoen 2000 - 2001 lijkt wel haast een kopie van het voorafgaande seizoen. Eens te meer blijkt dat het heel moeilijk is een terugkeer in de 3e klasse te bewerkstelligen. Redichem doet in de competitie niet echt mee om de titel. EMM uit Randwijk mag zich al vroeg tot kampioen laten kronen. Vanwege de stand op de ranglijst wordt echter wederom deelname aan de nacompetitie afgedwongen. Na een goede start tegen het Nijmeegse PGEM lonkt alsnog promotie. In een teleurstellende laatste wedstrijd wordt Redichem echter op karakter afgetroefd door de Arnhemse fusieclub AZ 2000.


Seizoen 2001 - 2002

In het seizoen 2001 - 2002 staat er bij Redichem een "oude bekende" voor de spelersgroep. Voormalig trainer van de A-jeugd en van het 2e elftal, Gerie Verheijen, zwaait de scepter. De trainer trekt lering uit het verleden en gooit het over een andere boeg. In het elftal worden jonge spelers ingepast en er wordt gehamerd op karakter en werklust. Aanvankelijk speelt onervarenheid het team in de korte competitie parten: een negende plaats tijdens de winterstop. Na de winterstop begint de chemie te werken en blijft het team ongeslagen met 5 overwinningen en 1 gelijk spel. In een even spannende als onvoorspelbare slotfase pakt Redichem (na winst op koploper Wodanseck) de 3e periode en eindigt samen met Ostrabeke bovenaan de ranglijst. Een zinderende beslissingswedstrijd levert pas in de verlenging een (wel zeer onterechte) winnaar op: Ostrabeke wint met 1-0.

Redichem rest voor de zoveelste maal de nacompetitie. Het team is echter in vorm en wint vrij eenvoudig van het Velpse DVOV en het Edese Victoria. Net als in het seizoen 1996 - 1997 moet aansluitend een halve competitie worden gespeeld tegen de winaars uit de nacompetities van de andere 4e klassen. Na winst in de eerste wedstrijd blijken 2 gelijke spelen voldoende voor promotie. In een erbarmelijk slechte wedstrijd in en tegen Wilsum houdt de verdediging stand: 0-0 (de twaalfde wedstrijd van de 22 zonder tegendoelpunten !). Het "Forza Redichem" wordt gezongen en Redichem is sinds 1999 (eindelijk) weer terug in de derde klasse.

Staand v.l.n.r.: Gerie Verheijen (trainer), Joop Scherrenburg (selectiecoördinator), Richard Jansen, Bart Bovendeur, Marcel Scherrenburg, Bob Brussaard, Jules Schoemaker, Walter Velthuizen, Gijs van Heijst, Piet van Willigen (leider), Michel Bosveld (leider), Joost Ullrich (leider 2e), Wahab Aljabouri (verzorger).

Zittend v.l.n.r.: Jan Stoel (vice voorzitter en hoofdsponsor), Kerim Hoorweg, Ronald de Jong, Victor van Zoest, Frank Bosscha, Henk Stunnenberg, Rik Kerkhof, Casper Bosveld, Hans van Beek.


Seizoenen 2002 - 2004

Terug in de derde klasse heeft Redichem moeite om zich aan te passen aan het niveau. Vooral in de beginfase van de competitie blijkt dat de tegenstander elk foutje genadeloos afstraft. Het wordt weer een gevecht tegen degradatie. Halverwege het seizoen worden weliswaar de nodige puntjes bijeen gesprokkeld, maar ook de andere mede-degradatiekandidaten (Wageningen, Ostrabeke en Kesteren) vechten voor lijfsbehoud en juist tegen deze tegenstanders laat Redichem het afweten. Ondanks een verbeten strijd wordt pas in de laatste wedstrijd het pleit beslecht. Daar waar een overwinning lijfsbehoud zou hebben betekend verliest Redichem in een rechtstreeks duel tegen mede-degradatiekandidaat Kesteren thuis met 1-3: degradatie is een feit.

Na het kortstondige verblijf in de derde klasse wordt de selectie van Redichem verjongd met een zevental jeugdspelers die rechtstreeks vanuit de B-jeugd worden overgeheveld. Het seizoen 2003 - 2004 wordt dan ook gezien als een 'leerjaar'. De resultaten zijn wisselvallig. Vooral in de eerste seizoenshelft worden bij vlagen aardige wedstrijden op de mat gelegd waarbij door onervarenheid een aantal malen een comfortabele voorsprong alsnog wordt weggegeven. Dan blijkt ook dat de vierde klasse de laatste jaren kwalitatief een stuk sterker is geworden ondermeer doordat een aantal zondagverenigingen zich voor de zaterdagcompetitie heeft ingeschreven. Na de winterstop 'knakt' er iets en is Redichem niet meer in staat zich over de tegenvallende resultaten heen te zetten met als gevolg dat het seizoen wordt afgesloten als 'rode lantaarndrager'.


Redichem 2000 - heden, in vogelvlucht

Seizoen Klasse Behaalde resultaten Trainer
1999 - 2000 4e klasse A Periodekampioenschap / uitgeschakeld in nacompetitie Hans Alkemade
2000 - 2001 4e klasse A Periodekampioenschap / uitgeschakeld in nacompetitie Hans Alkemade
2001 - 2002 4e klasse A Beslissingswedstrijd kampioenschap, periodekampioenschap / promotie via nacompetitie / winst Belgian Coast Cup Gerie Verheijen
2002 - 2003 3e klasse A Degradatie naar 4e klasse Gerie Verheijen
2003 - 2004 4e klasse A Rode Lantaarndrager Gerie Verheijen